Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '11

 
Kategori
Anılar
 

Bir Yılbaşı Hikayesi

Bir Yılbaşı Hikayesi
 

Burcu Göker ve Eric Jenkins


Burcu Göker 2004 yılı aralık ayında Concord Orkestrası Konçerto yarışmasının ardından Eric Jenkins'le birlikte Eric'in Portage'deki ailesinin evine yeni yıl kutlamalarına gittiler. Portage, Sikago eyaletinin içinde Medison ve  Wisconsın 'e 2 şer saat mesafede bir yerleşim yeri. Daha sonra ben de gittim ve gördüm. Villalarla dolu bir tatil yöresi havasında. Sakin, geniş caddeli, sokaklarındaki elektrik direklerinde  sincapların koşuşturduğu, genelde çok kalabalık olmayan sokakları ile bir yerleşim yeri. Kış ayları boyunca karın pek kalkmadığı, ama bahar ve yazın havanın harika olduğu bir yer.

İşte Burcu o aralık ayında Eric'le birlikte Portage'ye giderken geçen hafta geçirdiği yarışma heyecanı ve çalışması ile yorgun, Eric'in anlattıkları ile hayal ettiği noel tatili için  coşkulu idi. Daha önce Eric'in annesini, babasını ve kardeşlerini kısa süreliğine tanımıştı ama ilk defa bir Amerikan ailesinin evinde noel geçirecekti ve 2 hafta gibi uzun bir süre kalacak,  noel kutlaması için gelen tüm aile bireyleri ile tanışacaktı. Burcu akşam üzeri hava kararırken  vardıkları Portage'de karlar içersinde dışı tamamen noel için ışıklarla süslenmiş evi gördüğü zaman kendini Andersen masallarında sandı bir an. Bu ne harika bir görüntü idi. Daha sonra dikkatli  bakınca çevredeki bütün evlerin birbirinden farklı ve hepsi bir sanat eseri gibi süslenmiş olduğunu gördü. Daha şimdiden noel tatilinin çok güzel geçeceğini hissetmişti. Evde onları  Eric'in annesi Pamela,  babası Bop, kardeşleri Ryen ve Brent karşıladı. Bir anda kendini sevgi dolu bir aile ortamında bulan Burcu eve dikkatle baktı. Evet ev de aynen dışarsı gibi süslenmişti. Her odasında, merdiven başlarında, mutfakta, bodrumdaki oyun odasında bile çeşitli çam ağaçları süslenmişti. Bütün evde sadece yılbaşı ışıkları yanıyordu. Günlerce süren bir emek sonucu süslenen ev harika görünüyordu. Şöminenin üzerine çeşitli boyutlarda ve renklerde uzun çoraplar asılmıştı. Salonda bulunan en büyük ve en süslü çam ağacının altında onlarca çeşitli renkte ambalajlanmış hediye paketii duruyordu. Evde bütün sehpa, masa ve dolapların üzerine  içlerinde çeşitli çikolatalar, kekler olan kaseler yerleştirirlmişti. Bunları gören Burcu'nun ilk düşündüğü bu 15 günlük tatil sonunda kaç kilo alarak buradan ayrılacağı idi.

Harika geçen günlerden sonra nihayyet noel gecesı geldi. Pamela ve Bop Burcu'yu kendi evlatları gibi bağırlarına basmişti. Burcu Brent ve Ryen ile harika anlaşmıştı. Gecelerı beraber santranç ve çeşitli oyunlar oynuyorlardı. Gündüzleri karda kızak kaymak, kartopu oynamanın yanısıra sinemaya, alışverişe gidiyorlardı. Bu günler zarfında Burcu, Eric'in teyzesi ve ailesi, halası ve eşi, anneannesi ve dedesi ile tanışmıştı. Hepsi Burcu'yu çok sevmişlerdi. Hele anneanne ve ikinci dünya savaşı sırasında  uçak pilotu olarak çalışan çok yaşlı dede Burcu'ya bayılmışlardı. Nasıl bayılmasınlar. Bu küçücük ve çok sirin kız ülkesinden aldığı geleneksel terbiye gereği onlara yardım ediyor, çaylarını veriyor ve hizmetlerine yardım ediyordu. Hele bir de akşamları Burcu ve Eric salondaki kuyruklu pianonun başına geçip onların istedikleri parçaları çalmıyorlarmıydı keyifleri tam oluyordu.

Böyle güzel geçen günlerin sonunda geleneksel noel gecei geldi. Harika hazırlanmış sofra onları bekliyordu. Nar gibi kızarmış hindinin karşısında danslar eden Eric, yemek sonundaki pastaları görünce bayılacaktı neredeyse. Ama hediyeleri açmıyorlardı. Burcu çok merak etmişti. Hediyeler ne zaman açılacaktı. Ertesi sabah kahvaltıdan önce uyandırılıp salona inince merakı geçti. Zira hediyeler  noel  sabahı kahvaltıdan önce veriliyordu. Gece giysileri ile salonda toplanan  ev ahalisi ismine göre hediyesini alıyordu. Burcu çok fazla hediye almıştı. Herkesin onu tek tek düşünerek aldığı bu harika hediyeler onu çok duygulandırdı. Burcu da ev halkına hediyeler almıştı. Herkes hediyelerini aldıktan sonra  kahkahalar içinde keyıfle yapılan kahvaltı öğleden sonraya kadar uzadı.

Noel bitiminde Eric'le birlikte dönüş yolunda gözlerini kapatan Burcu birden ne kadar mutlu olduğunu düşündü. Etrafını saran bu sımsıcak  sevgi halesi, okulundaki başarıları çok güzeldi. Sonra ne kadar çok çalışıp bunları hak ettiğini anladı. Evet Burcu bunları çoktan hak etmişti.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..