Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '18

 
Kategori
Sinema
 

Bir Yıldız Doğuyor, Yorum

Bir Yıldız Doğuyor, Yorum
 

Bugün vizyona giren "Bir Yıldız Doğuyor", Hollywood'un dördüncü versiyonu.
İlk iki filmi izlememiş olsam da, 1976 yapımı, Barbra Streisand 'ın efsanevi performansı ile dillere destan olan versiyonu izlemiş ve çok sevmiştim. Kusura bakma Barbra Abla ama Lady Gaga çok daha iyi iş çıkarmış.

Film, görkemli konser sahnesi ile açılıyor.Ve sizi bir anda içine çekiyor. (Hatta ilk sahne öylesine etkileyici ki bu kadarına gerek var mı diye düşündüm.) Handsome boy Bradley, arzı endam ederek daha ilk sahneden izleyicinin beğenisini kazanmayı başarıyor.

Rock yıldızı olan kahramanımız Jackson Maine (Bradley Cooper), tesadüfen gittiği barda Ally (Lady Gaga) ile karşılaşıyor ve görür görmez aşık oluyor. Hızla başlayan  aşkları, beraber sahne almaları ve giderek kulağı geçen bir boynuz haline gelen Ally ile Jack'in ilişkisi aslında tanıdık bir Hollywood hikayesi.

Filmi etkileyici kılan ise:
Lady Gaga'nın şaşırtıcı performansı:
Garip kostümler içinde görmeye alışık olduğumuz Gaga'nın içinde bir cevher yatıyormuş da haberimiz yokmuş. Filmin kendi hikayesi ile benzediği söyleniyor. Belki de bu yüzden böylesine doğal, sıcak, samimi performans sergiliyor. Film boyunca piyano çalıp, şarkı söylüyor, dans ediyor ve aşık oluyor.

Müzikler harika:
Tüm şarkılar, içinde Lady Gaga'nın da olduğu bir ekip tarafından film için yeniden bestelenmiş ve canlı olarak seslendirilmiş. Film, müzikal olmasa da fazlaca konser, albüm kaydı ve beste sahnesi içerdiği için müzik dolu. Cooper'da şarkıları kendi sesi ile söylemiş. Cooper'in gerçekte de Lady Gaga hayranı olduğunu okumuştum. Özetle şarkılar çok iyi. Bazı sahnelerde sadece müzik konuşuyor. Bu derinlik, iki müzisyen arasındaki aşkın böylesine etkileyici olmasını sağlıyor diyebilirim.
Film Müziği dalında Oscar adaylığı sürpriz olmaz.Hatta bu filmin müzikleri ile Gaga, bir kaç ödül alabilir.

Bradley Cooper'ın ilk yönetmenliği
Bence gayet başarılı.Özellikle Jackson Maine'nin  zayıf karakterinin arkasındaki psikolojik nedenleri anlatımı, baba figürü ile yaşadığı sorunların yavaş yavaş ortaya çıkması ve tüm olumsuz yanlarına rağmen Jack'e sempati duymamızı sağlaması. Cooper ayrıca filmdeki yardımcı karakterleri (Ally'nin babası, kendi ağabeyi, menejer vb...) çok iyi kullanmış. Her bir karakter bir olayın ya da davranışın açıklaması olabiliyor. Bu hali ile senaryo, sıradan konusuna rağmen derinleşip seyirciyi etkilemeyi başarıyor.

Handsome Boy Cooper Oscar alır mı?
Aday olacağı kesin. Zira yönetmen Cooper, oyuncu Cooper'a biraz torpil geçmiş. Jackson Maine üzerinde epey çalışıldığı, makyajı (yüzündeki hafif izlere, çillere dikkat edin), kostümleri, şivesi ve çakır gözlerinden anlaşılıyor. Jackson Maine, gördüğüm en iyi "zayıf " karakterlerden biri.

Bir Yıldız Doğuyor, bu yıl izlediğim en iyi film. Henüz veriler güncellenmediği için izleyici sayısına ulaşamadım.Ama benim izlediğim salon neredeyse doluydu. Film şimdiden dünya çapında  150.000.000 $ üzerinde gişe hasılatı yapmış.

O zaman hazır hafta sonuyken ve şehre böyle güzel bir gelmişken...Üstelik bol ağlama ve sevgiline yeniden aşık olma garantili.

 
Toplam blog
: 18
: 254
Kayıt tarihi
: 09.05.18
 
 

Hayatımın 20 yılı sıradan bir beyaz yakalı olarak geçti.Ev, çocuk, eş, iş, toplantılar, sunumlar, t..