Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

Bir yıldız kaydı

Bir yıldız kaydı
 

Tiyatro ve sinemanın duayeni, 89 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Cüneyt Gökçer için Büyük Tiyatro’da bir veda töreni düzenlendi.

Önceki gün tedavi gördüğü GATA'da solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden sanatçı için ilk tören kuruluşunu gerçekleştirdiği ve Bölüm Başkanlığı’nı yaptığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde yapıldı. Buradaki uğurlamanın ardından, Gökçer’in naaşı Büyük Tiyatro’ya getirilerek, sevenleriyle son kez buluştu. Ustanın naaşı sahneye konarken, etrafı da karanfillerle donatıldı.

Büyük Tiyatro’da düzenlenen törende, sanatçı eşi Ayten Gökçer, kızları tiyatro sanatçısı Deniz Gökçer, Aslı Gökçer ve torunu Efe’nin yanı sıra, eski Bakanlardan Hikmet Sami Türk, Fikri Sağlar, İstemihan Talay, DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer ve İsmet Sezgin olmak üzere siyasiler de yer aldı. Gökçer’in, aralarında Levent Kırca’nın da bulunduğu sanatçı dostlarının tüm salonu doldurduğu tören, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in konuşmasıyla başladı. Bilgin söylemek istediklerinin hissettiklerinin yanında yetersiz kalacağını ifade ederek, "O tiyatro dünyasının zirvesindeki ilk isimdi, herkesin hocası, hocaların hocası idi. Tüm tiyatro dünyasına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi. Gökçer için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, sanat hayatından kesitlerin yer aldığı bir sinevizyon izlendi.

GÖKÇERLERİN GÖZYAŞLARI-

Sinevizyon gösterisi sırasında Ayten Gökçer ve Deniz Gökçer’in gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Gökçer’in torunu Efe de duygusal anlar yaşadı. Gösterimin ardından, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin, Gökçer’in sahnede bulunan tabutuna dönerek, "Teşekkür ediyorum, bize Cüneyt Gökçer’in öğrencileriyiz deme onurunu yaşattığınız için" dedi. Bilgin’in bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen de, Gökçer’in kişiliğini tiyatro sahneleri ile sınırlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Türk Operası O’na minnet borçludur, Türk Operası’nın ilk sahnelenmesinde O’nun reji imzası vardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dostları Gökçer’i son kez tabutunun önünden geçerek selamladılar ve karanfiller bıraktılar. Selamlamanın ardından, salondakiler sırayla Gökçer ailesine başsağlığı verdi.

-AYTEN GÖKÇER BAŞBUĞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayten Gökçer, bu ilgiye çok teşekkür ettiğini ifade ederek, eşinin Türk tiyatrosunun temel direklerinden biri olduğunu söyledi. Genelkurnay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a da teşekkür eden Gökçer, "Benim sevgimin yanı sıra O’nu, Genelkurmay Başkanın ilgisi de bugüne kadar yaşattı" dedi. Ardından Ayten Gökçer ve kızları, Gökçer’in tabutuna karanfiller koydu. Deniz Gökçer, babasını tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.

Cüneyt Gökçer’in naaşı sevenlerinin omzunda, alkışlar eşliğinde ambulansa konarak, defnedileceği İstanbul’a gönderildi. (Kaynak:Milliyet)

Usta oyuncu Cüneyt Gökçer’e Allah’tan rahmet ailesine sevenlerine ve tiyatro camiasına baş sağlığı diliyorum.

Bir yıldız kaydı. Başımız sağ olsun:(

http://www.esmakahraman.com/bir-yildiz-kaydi/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..