Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bir Yudum Sevgi!

Bir Yudum Sevgi!
 

Sevgiye değer okurlar, denenmiş reçetelere sayısız kaynaktan ulaşabilir, nakledilen tarifi izleyerek aynı sonuca ulaşırsınız. Ancak sevgiye değer okurlarımı nakledilene mukallit (taklitçi) biri olarak değil aklın yolu bir olan yordamı üreten kâşifler olarak görmeyi tercih ediyorum.

Kimileri yaşayarak öğrenirken diğerleri insanlığın doğasından gelen bu dürtüyü bastırmayı tercih eder. Kabul her zaman eğlenceli değil ama benliğimizi bulmak için kişisel deneyimleri cesaretle kucaklamalıyız.

Korkamayın ve birer kâşif olun Sevgiye değerler!

Bir kâşifin yetkinliği ise öngörülerindeki sezgisel güçtür!  Sezgisel bir algı yüreğinizde hissedeceğiniz bir gizeme yönelik ilgi, alaka yani sevgiyi gerektirir. Bilgi o yönde izlenecek yordam olsa da merak uyandıran ilgi olmadıkça sezgisel gücü kullanabileceğinizi düşünmeyin.

Yemeğe olan sevginiz ve öğrenmeye karşı ilginiz ile bilgiye olan açlığınızı gidermek için bu satırlarda buluştuk. Bilgiyi alın, sahiplenin ve aklınızda tutun ama onu hayalinizde canlandırdığınızda size ait olduğunu yüreğinizde hissedersiniz. Bu nedenle bilginizin olmadığı bir noktada sezgisel gücünüz olmasını da beklemeyin.

 “Aklıma bir fikir geldiğinde bunu ilk önce kafamda şekillendirmeye başlarım. Yapıyı değiştiririm, eklemeler yapar ve aygıtı zihnimde çalıştırırım. Yaptığım bir türbini düşüncelerimde işletmemle atölyemde test etmem arasında benim için fark yoktur.” Diyerek anlatıyor Nikola Tesla.

Bir sanatçının eserini yapmadan önce zihninde hayal ederek canlandırması idealize yöntemidir. İdealize ettiğiniz bir şeyde hangi değişkenleri ayarlayacağınızı bilmek aklın işlevi fakat bunun sonucunda ortaya çıkacak sonucu öngörmek sezgisel kalp işidir. Büyük resmi görmek geniş bir bakış açısı ve büyük bir sevgi gerektirir.

Kalp ve beyin senkronize olup aynı şey için atmaya başladığında ortaya SEVGİ çıkar!

Kalbinizin attığı düşüncelerinizin arttığı her yerde sevgiyi görebilirsiniz.

Annemizin lezzet sırrını taşıyan “bir yudum sevgi gönüllerde pişen gizemli bir bileşendir…

Sizde mutfakta bu gücü kullanın! Önce hayalinizde yaşayın, sonra yüreğinizde hissedin, şimdi sevgiyle pişirmeye hazırsınız. Afiyet olsun…

Sevgiye değer Kâşifler basitten başlayarak bilgiyi biriktirmeye başladık. Bundan sonraki adımlarda bilgimizi artırmaya sevgimizi katmaya devam ederek gönüllerde buluşmak üzere hoşça ve dostça kalınız.

Şef Sonradan Gurme

 
Toplam blog
: 42
: 181
Kayıt tarihi
: 20.01.18
 
 

Okur olmak kolayda iki kez okumak için yazmak gerekiyor. Yazmak en zor iş çünkü ne okuyup anlamış..