Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bırak kararı rüzgar versin...

Bırak kararı rüzgar versin...
 

Aşk mı? Mantık mı? Sevgi mi? Saygı mı? 

Evet hangisi öncelik sırası. Hepsi gerekli belki ama hangisi öncelikli olmalı acaba…İnsan aşık olunca gözü hiçbir şeyi görmezmiş. Dünya yansa umrunda olmazmış diyorlar aşıklar. Peki aşk kalıcı mı? sorusu insanın aklına geliyor. Aşk üzerine evlilik yapılınca aşk kalıcı değilse yerini sevgiye mi bırakır? Ya problemlerle karşılaşınca direk devreye mantık mı girer? Kafalar mı? karışır. 

İlişkiye mantıktan başlamak. Karşı cinste aradığınız kriterleri belirleyip, anlaşıp anlaşamayacağına mı bakılır. Kendinizi kaptırmadan belkide, ilerde ilişkide yaşanacak problemleri şimdiden mi gözden geçirmeli insan ? Mantıkta işi bitirdimi, insanlar birlikte vakit geçirdikçe birbirlerine alışacaklar ve mutlu bir tablo mu çıkacak karşımıza… 

Sevgi mi saygı mı? Hani büyüklerimiz hep derler ya, eşler arasında saygı bitti mi sallanmaya başlar ilişkiler. Kişi sevdiğini mutlu etmek ister. Onu mutlu etmek, mutlu görmek için belkide aklına gelen her şeyi yapmak için çaba sarfeder. Belki takıldığı konuları bile görmezden gelebilir, yani idare eder. Sevgi kalıcı olduğuna göre ilişkiler daha mı sağlam ilerler? 

İnsan evleneceği zaman evliliğin kitabını mı yazmalı? Çok mu incelemeli, tüm riskleri en baştan mı konuşmalı? Yoksa akışına mı bırakmalı hayatı? Yoksa tüm evlilikler aynı mı? Evliliğin büyüsü cicim aylarında mı saklı? Cicim ayları bir ekran koruyucusu gibi mi? Vakit ilerledikçe bir dokunuş yeter mi bu tılsımı bozmaya? 

Bilemiyoruz işte… Hayat bir tiyatro bizlerde oyuncular… 

Binbir türlü insan, ilişki, evlilik, mutluluk, hüzün, problem var dünyada. Herkes bir şekilde rolünü oynuyor aslında. Rahat olmak lazım belkide, plan program bir yere kadar. Vakit geldi mi sessiz sakin repliğini söylemeye başlarsın. Ya sonunda alkışlanırsın ki bu seni mutlu eder ya da sessiz sakin arkana bakmadan gidersin. Dışardan sesin duyulmaz ama içinde fırtınalar kopar. 

Yaşam işte… Yaşamın sınırları, sadece kendi yaratılarındır. Nasıl yaşamak istiyorsan öyle sınırlar çiz kendine… 

 
Toplam blog
: 3
: 468
Kayıt tarihi
: 28.12.06
 
 

1982 doğumluyum ve İstanbul'da yaşıyorum. İçinden geldiği gibi yazmayı, paylaşmayı, fotoğraf çekmeyi..