Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Bırakın, ruhunuz genç kalsın!

Bırakın, ruhunuz genç kalsın!
 

Eda Taşpınar, Nurettin Hasman çifti


Yazlıktan kapı komşum olan bayan, iki gün sonra Berlin’e döneceğini söylediğinde;

-Bildiğim kadarıyla siz ve eşiniz emekliydiniz. Yoksa hala çalışıyor musunuz? Diye sordum.

- Yo . Ben Almanya’da fahri olarak çalışıyorum. Oradaki Alman Harp malulleri ve eşlerine sosyal aktivitelerinde rehberlik yapıyorum.

Alman Hükümetinin sağladığı bir fon ile 70 ile 95 yaşındaki bu kişiler evlerinden özel minibüslerle alınarak, opera, tiyatro, yürüyüş ve gezilere katılıyorlarmış. “Bu yaştaki kişiler uzun yürüyüşler yapabiliyorlar mı?” diye sorduğumda da 93 yaşındaki kadının 12 km.yi tempolu bir şekilde yürüdüğü ve kendisinden en az 30 yaş genç olmasına rağmen ona yetişmekte güçlük çektiğini anlatıyordu komşum.

91 yaşındaki adamın bir dahaki sefere bizi dansa götür de kurtlarımızı dökelim dediğini anlatan bayan, bu insanların kendilerini yaşlanmış olarak görmediklerini ve ruhlarının her zaman genç kaldığını söylüyordu.

Geçenlerde gazetelerde okuduğum bir haberde istatistikler, insanların 60 lı yaşlardan sonra seksten daha çok zevk aldıklarını gösteriyormuş. Tabii ki bu istatistikler Avrupa standartlarına göre yapılmış. Yoksa bizim Türk kadınları kırklı yaşların sonlarına geldiklerinde hele bir de torun sahibi olmuşlarsa, belki ayda bir, bilemediniz iki kere o da kocalarının zoruyla sekse zorlanıyorlar.

Bu konuda kırsal kesimdeki kadınlar, daha delikanlı oluyorlar herhalde. Kendilerini yetersiz hissettiklerinde kocalarına daha genç, imam nikahlı dediğimiz kuma almalarını öneriyorlar.

Kentlerde ise eşler arasında fazla yaş farkının olmadığı durumlarda mali durumu iyi olan erkeklerin kendilerinden 15-20 yaş küçük sevgilileri zaten vardır.

Bir erkeğin yaşı ne olursa olsun, kendisinden yaşça küçük bir sevgilisi varsa, kendisini sevgilisinin yaşında hisseder ve ruhundaki bu gençlik kısa bir zaman sonra fiziki bedenine de yansır. Magazin dünyasını takip edenler, 28 yaşında moda ikonu olarak tanınan Eda Taşpınar ile yaşı 50 nin üzerinde olan Nurettin Hasman’ı örnek olarak gösterebilirler.

Tabii kadınlar için de aynı durum söz konusudur. Bir dizide oğlunu canlandıran Yağmur Atacan’la evlenen Pınar Altuğ gibi.

Kadınlara tavsiyem, estetik ve botoks gibi şeylerle uğraşacaklarına ruhlarını genç tutsunlar. Gerisi zaten fiziki bedenlerine yansıyacaktır.

Başka ne yapılabilir diye düşündüğümüz de;

İnsanlar gençken yaptıkları sporları bilhassa ara vermeden devam ettirebiliyorlarsa ileriki yaşlarda da aynı performansı gösterebilirler. 60 yaşın üstünde olup da gençlere taş çıkarabilecek bir çok kişi tanıyorum. Yürüyüş, yüzme, aletli jimnastik, her yaşta yapılabilecek sporlardır. İnsanlar bir de beslenmelerine dikkat ederlerse uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşarlar.

Tabii bunları yapabilmek için en önemli şart insanların ruhlarının genç kalmasıdır.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..