Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Psikoloji
 

Bırakın herkes hata yapsın size ne!

Bırakın herkes hata yapsın size ne!
 

Yapmış olduğum bir araştırmaya göre kötü arkadaşlar ve kötü işler bardağın diğer tarafından bakıldığında aslında o kadar da kötü değiller.(55 kişinin 49 kişisi hayattan ders alan ve asla keşke demeyen insanlar. Yaptıkları yanlışların zevkini çıkaranlar. Geri kalan 6 kişi ise kısıtlanan ve etrafına göre hareket etmek zorunda kalan insanlar)

Evet hepimizin bazı arkadaşlarından hoşnut olmayan başta ebeveynlerimiz olmak üzere değer verdiğimiz birkaç insan vardır. Ama bunlar ayakları yere basan mantıklı düşünebilen insanlar için ne kadar önemlidir orası meçhul. Misal benim.

Yanlış tercihlerim asla kötü sonuçlar doğurmadı. İnsanlar asla korktuklarıyla karşılaşmadılar. Çünkü onların içinde olmamın kendimce belirli sebepleri vardı; yaptıkları hataları daha net görebiliyor fakat sesimi çıkarmıyordum sadece hareketlerini izliyor ve olayların sonucuna bakıyordum velhasıl beni ilgilendiren olayların işleyişi ve alınan sonuçtu. Bu durum asla onların yaptıkları hataları yapmamama sebep oldu. Kime nasıl davranacağım konusunda bana iyi birer rehber oldular aslında. Sanırım içlerine sadece kendime bir rapor oluşturmak için girdiklerimi bilseler her şey sarpa sarabilirdi.

Kısaca yanlış arkadaşlar sadece bir örnekti. Kendinizi kısıtlamayın ve sizi kısıtlamaya çalışanlara mahal vermeyin. Elbette dinleyin ama muhalefet olmayın.

Sevgili ebeveynler ve sevgisi, saygısı bizim için önemli olan insanlar unutmasın ki herkes sadece kendine rapor düzenlemek için yanlış işler içinde bulunmaz ve yanlış insanlarla birlikte olmaz. Bazen çok üstelediğiniz bir şey ters tepki yapabilir ve kötü sonuçlar doğurabilir. Bu tutumunuz sevdiklerinizi kaybetmenize kadar gidebilir. Buna değmez… Bırakın herkes kendi hatasının bedelini kendisi ödesin emin olun ders alacakları şeyler mutlaka olacaktır. Bırakın herkes olgunlaşmak için kendi çabasıyla ayakta dursun.

 
Toplam blog
: 5
: 284
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

25 yaşında, yenilikçi, realist ve objektifim. ..