Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Birand'ın ardından

Birand'ın ardından
 

Mehmet Ali Birand, dün akşam (17.01.2012) bu dünyadan ayrıldı. Türkiye'nin ünlü bir gazetecisiydi. Ben kendisini pek sevmezdim. Ama 32.Gün programını özellikle ilk on yılında severek izlemişimdir. Bugün baktığımızda bir çok gazeteci, televizyoncunun yetişmesine vesile olmuş. Ali Kırca, Can Dündar, Mithat Bereket, Çiğdem Anad bunlardan sadece bir kaçı.

Birand'ın son nefesini verdiği dün, Diyarbakır'da Fransa'da öldürülen üç PKK lının cenaze töreni verdi. Yıllarca Kürt'lerle ilgili yazı yazan Birand, ölümüyle TV ekranlarını kapatıp, bu töreni perdelemiş oldu, garip değil mi?

Görülen o ki beraber çalıştığı insanlar üzerinde büyük etki yapmış. Herkesin gözü yaşlı, ağlamaklı görüntüsü bizleri duygulandırdı. Çocukluk hayatı sıkıntılarla geçmiş, kendini çok sevdiği gazeteciliğe adamış Birand, hayatının son gününe kadar yoğun çalışmış. Denilen gibi kalbi buna dayanamamış, 71 yaşında aramızdan ayrılmış.

Dediğim gibi kendisini pek sevmesem de, arkasından bir çok kişinin güzel duygularla anmasını önemsiyorum. Bu dünyadan hepimiz bir şekilde ayrılacağız, arkamızda ne kadar hoş an bırakırsak o kadar iyi anılacağız. Önemli olan da bu değil mi? 

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..