Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Birand kararını verdi..

Birand kararını verdi..
 

"Türk toplumu olarak gereken fedakarlıklara, acı ilaçları içmeye hazırlanmalıyız. Kürtlerin her istediklerini kabül etmek değil, ancak 15 milyonluk nufusü rahat ettirmek zorundayız..3 milyon Kürt vatandaşımız BDP'ye oy verdi, bu da 10-15 milyonluk Kürt kesimi tarafından desteklendiğini söyleyebiliriz.. 

Kürt sorununun çözümü için iktidar BDP-Öcalan koalisyonu ile konuşmalı..15 milyon Kürdü görmezden gelemeyiz. Onları bu devletin ortağı olarak görmek, yönetime katmak veya yerel yönetimlerle kendilerini yönetmelerini kabül etmek gerekiyor..Ana dillerini öğrenmelerine yardımcı olmalı ve kimliklerini teslim etmeliyiz.. Öcalan barışa katkıda bulunacaksa, ev hapsine çıkarılmasına hazırlıklı olmalıyız.. Genel affı içimize sindirmeliyiz.." 

M.Ali Birand yazdı bu yazıyı bugün köşesinde.. 

Köşe yazarları, Politika ve toplumun nabzını tutan, görüş ve önerilerini yansıtan, toplumu doğru düşünmeye, doğru karar vermeye yönlendiren bireyler olarak biliyoruz.. 

Birand yazısının sonunda, "Çok kızmış ve beni vatan hainliği ile suçlamış olabilirsiniz" diye not düşmüş..Hayır, yazılanlar doğru ve de öngörüleri dır, topluma uyarı niteliğinde dir..Kürt meselesinde gelinen noktayı yansıtmıştır, ancak ülke'nin hassas dönemlerinde yazılacak yazılara dikkat edilmelidir diye düşünüyorum.. 

Af konusu , Ak parti milletvekili tarafından dün zikredildi zaten..Macun tüpünden çıktı bi kere, geri dönüşü olmaz..Terör bitecekse, şehitler son bulacaksa affı içimize sindirelim, Öcalan'a prangalar vurulmuş ev hapsine de şehit anneleri ağlamayacaksa evet diyelim, ancak 15 milyon nufuslu Kürt vatandaşlarımızın rahatlığı konusuna katılamayacağımı ifade etmek isterim.. 

Ülke'nin yedi bölgesinde eşit haklara sahip vatandaşlarımızın hiç birinde ayrıcalık uygulandığını göremiyorum..Bir iyileştirme gerekecekse yetmişdört milyonu ilgilendirmeli dır.. 

Doğu'da AKP ve diğer partilerin almış oldukları oy oranlarına bakıldığı zaman Birand'ın BDP'ye 15 milyon Kürt kesimi desteği saptamasına da katılamayacağım. Zaten Kürt vatandaşlarımızın toplam nüfusu 15 milyon olduğu söyleniyor.. 

Asıl Washington tartışılmalıdır.. Ülkemiz üzerinde her dönemde oynamış olduğu oyunun benzerini Kürt meselesi adı altında oynamaktadır..Masaya yatırılması gereken konu budur.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..