Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '07

 
Kategori
Kültürler
 

Birarada yaşamak!

Birarada yaşamak!
 

Hemen herkesten duyarız, "işim iyi de insanlarla uğraşmak zor". Gündelik hayatın dertleri arasında, kafamızı kaldırıp, kulak kabartıp da başkalarını farketmeyiz çoğu zaman. İnsanlığın en sıradan, en normal ama bir o kadar da evrensel davranışlarından uzaklaştık, uzaklaştırıldı.

Ermeni ya da Kürt, Alevi ya da Süryani. İşçi ya da köylü. Farklılıklarımız var birbirimizden. Ama insanız. İnsanız ancak yaşadığımız çağda sadece biyolojik olarak insanız. Hoşgörülü olmak artık enayilik, paylaşmak ise saflık olarak değerlendiriliyor maalesef. Bunca koşuşturmanın arasında hayatı kendimiz için güzel kılacak şeyler, başkalarıyla değil, yalnız başımıza yapacaklarımız oldu.

Sloganlar da değişti, yaşamdan beklentilerimizde! Ev ve araba 1. hedefler hayatta artık, ekmek, barış, özgürlük değil. Ya da ben özgür olayım da, diğerlerine sonra bakarız.

Yine de umut etmek istiyorum. İşimden memnun olmasam da insanlarla uğraşabilmeliyim diyorum kendime. Kendim içinde özgürlük istemeliyim, senin içinde. Seni de kendimi sevdiğim gibi sevmeliyim.

Öldüğünüzde ölemeyebilirim belki, ama acısını hissetmeliyim yüreğimde, yas tutabilmeliyim.

Yapmıyorsam, yapamıyorsam, kendime insanım dememeliyim.

 
Toplam blog
: 6
: 1420
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Özgürlük, barış, eşitlik ve emeğe değer veririm. Demokrat, yansız, tarafsız bakar, bilime inanırım. ..