Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '11

 
Kategori
Deneme
 

Biraz beynimizi tanıyalım

Beynimiz mükemmel yapısıyla bilim adamlarını hala hayrettler içinde bırakacak kadar kompleks bir yapıya sahipken biz sahip olduğumuz gücün ne kadarının farkındayız acaba ? 

Yapılan araştırmalarda beyne benzer bir makinanın yapılması için en az 300 tirilyon dolara ve 1 tirilyon wattlık elektirik enerjisine ihtiyaç olduğu tespit edilmiş. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağının hiç bir ürünü insan beyninin potansiyel gücüne yaklaşamıyor bile. Dünyanın en hızlı bilgisayarı 7 ton ağırlığındaki '' Creyy'' bilgisayarı bile saniyede 1 milyar hızla işlem yaparken bizim 1 buçuk kilo ağırlığındaki beynimiz saniyede 1 katrilyon hızla işlem yapmaktadır. Teorik olarak bir beynin içinde bir İstanbul kurmaya yetecek potansiyelde atom enerjisi vardır. 

Beynimizin bir gramında dünyadaki tüm telekominikasyon sisteminden daha fazla bağlantı vardır ( dr.prof.Rassell). Ayaklarımızdan gelen bir uyarının beyne ulaşması saniyenin yüzde birinde gerçekleşir. 

Beyin bilinçli ya da bilinçsiz vücudun bütün hareketlerini kontrol eden denetim merkezidir. Duygu, bellek, düşünce ve konuşmadan sorumludur. Bilinçdışı olarak adlandırılan sağ beyin, ana rahminden ölene kadar bütün anıları depolar, hiç bir bilgiyi silmez. Bünyesinde mükemmel bir sağlık planı barındırır. Tüm sağlık çözümlerini bilir. Kişiyi koruma amaçlı semptomlar yaratır. Olaylar ve duygular arasında bağlantı kurar. Hayal ve gerçeği birbirinden ayırmaz. Kabul ettiği her fikri gerçekleştirme eğilimindedir. Bilgiden çok hayal gücüne önem verir . Emirlere uymayı sever, sık tekrarlana davranış ve düşünceleri otomatiğe bağlar. İnandığımız herşeyi bir emir olarak kabul edip tüm hücrelerede bu mesajı taşıyarak onu gerçekleştirmek için çalışır. Ve gerçekleştirir de, bu yüzden içinizdeki gücün farkına varın! Neye inandığınıza , neyi en çok düşündüğünüze ve neyi en çok tekrarladığınıza dikkat edin. Çünkü içinizde evrenin en büyük gücü ( yaratandan sonra) size her saniye hizmet etmek için bekliyor. Yanlış mesajlar yanlış sonuçlar doğurur, bilinç altınıza farkında olarak gerçekten istediğiniz mesajları yollayın. Bilinçalı doğru-yanlış, iyi-kötü , olumlu-olumsuz bilmez. Siz ona ne iletirseniz , bilinçaltı onu iyi bilir ve gerçekleştirmek için çalışır. 

Siz bilinçaltınıza ne mesajlar yolluyorsunuz ? Farkında mısınız ? 

Arzu Bıyıklıoğlu NLP uzmanı ve yaşam koçu 

 

www.arzubiyiklioglu.com 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..