Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Biraz cesaret Ersun Hoca...

Fenerbahçe dün bir derbi ve kupa daha kaybetti. Bu ne ilkti ne de son olacak; işe bu açıdan baktığınızda çok da karamsar olmanıza gerek yok, ama takımın oyununa baktığınızda tablo iç karartıcı. Ne yazık ki Ersun Yanal, hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Yaptıkları daha önce ona ismini kazandıran artılarıyla çelişiyor. Gençleri kazanması, hızlı ve agrasif futbol oynatması, onun karakteristik özellikleriydi ama Fenerbahçe'de henüz bunu göremedik. Aslında herhangi bir eleştiri getirmek için henüz erken ama ne yazık ki Fenerbahçe'de krediler kısa vadelidir. O yüzden ben kendi adıma gördüğüm hataları belirteyim.

Hata 1 : PSV maçının ikinci yarısında Stoch'u statta canlı izledim. Açık ara takımın en iyisiydi. Şu an takımda nerdeyse herkes mücadeleci ama teknik kapasitesi sınırlı oyuncular. Takımda adam eksiltip şut çekebilen tek isim yollandı. Stoch Yunan Ligi'nde ilk haftadan neler yapabileceğini gösterdi. Bu takımda 10 yabancı kalacaksa ilk gönderilmesi gereken Stoch mu olmalıydı?

Hata 2 : Bu takımda oyun kurucu, iş bitirici pas atan oyuncu yok. Buna önem vermedin ve böyle bir adam almadın, olabilir ama elinde buna yatkın geçen sene harikalar yaratmış, Salih diye bir adam var. Yaşına takılmayın, bu adam geçen sene Avrupa Kupası çeyrek finallerine ilk 11 çıkmış biri. Salih varken Christian takıntısı nedir? Bu çocuğun ismi Salih değil de Salihinio olsaydı, bugun bu adamı neden oynatmadı diye basınımız yazıp dururdu. Bizim gelecek 10 numaramız bu çocuk. Christian'la maç kaybedeceğimize, Salih'le kaybedelim, an azından geleceğimizi kazanırız. Eğer orta sahadan, Sow'a Webo'ya ve hatta takıma katılacak Emenike'ye top gelmezse onlar ne yapsın. İstiyorsa hepsi 90 dakika beygir gibi koşsun önlerine top gelmedikçe, bu çabaları gereksiz enerji kaybının önüne geçmeyecektir. Bu takım'ın forvet arkasına Salih monte edilmelidir, Ersun Hoca bu konuda artık bir adım atmalıdır.

Hata 3 : Hazırlık ve Avrupa maçlarında hep Yobo ve Alves beraber oynadı. Bu maçta neden birdenbire Bekir'e dönüldü? 6 yabancı hakkının hepsini kullansa bunu da anlayabilirim ama sahaya 5 yabancı ile çıktı. Maç boyunca Bekir ve Alves tartıştı, sonunda Alves kendini attırdı. Alves çok iyi bir oyuncu ama kart görmeye de çok yatkın bir oyuncu, kariyerinde de zaten hep öyle olmuş. O yüzden rahat edeceği bir partnerle oynaması çok önemli. Hasan Ali'nin dünkü performansını gördükten sonra o mevkiye yabancı hakkının kullanılmasının ne kadar lüzumsuz olduğunu bir kez daha gördük. O yüzden sol bek Hasan Ali'ye emanet edilip, Alves'in yanına ya Kadlec ya da Yobo monte edilmeli.

Yazımın başında söylediğim sözü tekrar ediyorum. Burası Fenerbahce, burada krediler kısa vedelidir. Ersun Hoca lütfen kredini iyi kullan, ayağına gelen bu şansı tepme.

 
Toplam blog
: 4
: 108
Kayıt tarihi
: 21.01.13
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Kendimi bildim bileli Fenerbahçe sevdalısıyım. 30 yıldır sarı lacivert ..