Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '16

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Biraz erkek olun erkek!

Biraz erkek olun erkek!
 

Diyanet-Sen Samsun 2 Nolu Şb.Başkanı Yakup Demirbaş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’ nun Aile Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu hedef alan, genelde bütün kadınları inciten sözlerinden dolayı yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Demirbaş; Siyaset yapıyorum diye hiç kimse analarımıza saygısızlıkta kusur edemez. CHP Genel Başkanı bu ifadelerinden dolayı bütün kadınlardan özür dilemelidir. Söyleminin arkasında durduğunu söyleyen Kılıçtaroğlu’nun adeta o bir kadın değil, o bir bakan söylemi özrü kabahatinden büyük olduğunu gösterir nitelikte.

Ben buradan Kılıçtaroğlu’na sesleniyorum; Yaptığınız işlerde madem cinsiyet yoksa, siz nesiniz, biraz erkek olun erkek’’ ifadelerini kullandı. Demirbaş; çalışanların annelik kimliğini, insani değerlerini yok sayarcasına yapılan bu açıklamaların talihsiz, yersiz Kılıçtaroğlu gaflarından başka bir şey olmadığını yineledi.

‘Bu memleket nice kadın bakanlar gördü ama hiçbir siyasetçi onları gerçek değerlerinden uzaklaştıran cümleler kurup o sadece bir bakan diyemedi. Bu memleket kurtuluş mücadelesinde analarımızın emeği ile bu hale geldi, kimse onlara onlar sadece bomba taşıyıcı, çorap örücü demedi.

Bakanlık, genel başkanlık, başbakanlık gibi görevler kelime manalarının içerisine anlamlarıyla taşınıyorsa, değerlerinden haysiyetinden yoksun bırakılıp sadece bir robota çevrilmek isteniyorsa biz o zaman neden insani değerlerden bahsediyoruz, Devletimizin onurundan bahsediyoruz. Eleştiri yapayım derken, haysiyeti ayaklar altına alan bu cümleleri kınıyor, CHP Genel Başkanını bütün kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum.

 
Toplam blog
: 105
: 112
Kayıt tarihi
: 27.11.12
 
 

Samsun Valiliği, İlkadım Kaymakamlığı, Samsun İntermet Kurulu, Türkiye Bilişim Derneği Samsun Şub..