Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Biraz huzur arıyorum

Biraz huzur arıyorum
 

Aslında şimdiye kadar sarf ettiğim tüm çabalarım boşuna galiba. Ne kadar uğraştıysamda anlayamadım iş hayatı ile ilgili olan olayları. Ne deneyimli personel diye adlandırılan -ki onlara aslında dinazor diyorlar- kişilerin bana verdiği nasihatları, ne arkadaşlarımın laflarını ve bunun gibi herkesin kendi deneyimlerinde yola çıkarak verdiği aktardığı enstanteneleri anlamadım, anlayamadım ve anlamayacağım.

Anlamama konusunda işime gelmediği zaman ciddi manada dünyanın en çekilmez insan modeline bürünebilirim bir anda. Deli inadı vardır bende biraz.

Aslında aradığım sadece biraz huzur. Bunu bulamayınca kendi yöntemlerimi uygulamaya karar verdim.

İşte Huzur Yöntemleri

1- Kafa elemanların tespiti: Genellikle sigara odasının çevresinde bulunurlar. Süperlerdir. Bir bakıma işteki eğlencenin olmazsa olmazlarından biridir. Kafa elemanın tespiti sizi birkaç kez yanlış kişilere yönlendirebilir. Yılmayın. Bulacağınıza inanın. Bu kişileri, kendi departmanınızdan seçmeye özen gösterin. Departmanda bulamazsanız en azından yakınlarınızda bir yerde olmasına özen gösterin. Aslında kafa elemanın aynı departmanda bulunmasında ufak bir problem çıkarbilir. Beraber sigara içmeye gittiğinizde müdürlerinizden ağzından bıdı bıdı diye bir takım kelimeler çıkabilir ama yılmayın. Bir de kafa eleman seçiminde coşmayın. Beş kişiden fazla seçerseniz, beraber sigara odasında günün kritiği yapılırken attığınız kahkahalar etrafta yankılanırken dikkat çekebilirsiniz.
2- Tekerlikli büro koltukları: Hemen hemen bir çok şirkette bulunan tekerli büro koltukları arkadan biri iterken iyi hız yapıyor. Bu araçları kullanırken 1. maddedeki kafa elemanlardan birine ihtiyacınız olacak. Ayrıca halı olan zeminlerde kullanmanızı tavsiye ederim. Zira mermer zeminlerde durdurması ve manevra yapmanız zorlaşıyor. Kaza yapabilirsiniz.
3- Kullanılmış Kağıtlar: Kullanılmış kağıtları saklamalısınız. Gün içinde müdürünüzün istediği işleri yaparken veya kendi kendinize bir şeyler yaparken kullandığınız kağıtları atmıyorsunuz. Mesai saatinin bitimiyle şirketin güneş ışığını pek fazla görmeyen kişileriyle, bu kağıtları buruşturup top haline getirerek, tek kale, çift kale, tek vuruş, 9 aylık, ve alman kale futbol maçları yapabilirsiniz. Ciddi manada eğlene bilirsiniz. Şirket içindeki kameralara takılmayın. Hatta kafa elamanların bir kısmı farklı departmandaysa departmanlar arası maçlar yapılabilinir.
4- J&B: Eğer bilgisayar kasanız masanızın altındaysa, bilgisayar kasasının arkasına leziz bir J&B yerleştirilir. Bu çok sıkıntı dönemlerde afiyetle içilir. J&B içerken iş yapmayın, müdürünüzle konuşmayın, maç yapmayın, tekerlekli sandalye kullanmayın. Ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
5- Öğlen yemeklerinden sonra: Öğlen yemeklerinden sonra mutlaka yarım saat kestirin. Bunun için bir elinizle yüzünüzün bir kısmını kapatın. Diğer elinizi mutlaka klavyenin üzerine koyun. Dışarıdan bakıldığında çalıştığınız düşünülebilinir.

Aslında şimdilik aklıma geleler bunlar. Sizinde aklınıza bir şeyler gelirse okumak isterim.

 
Toplam blog
: 2
: 885
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

İstanbul'da yaşıyorum, muhasebeciyim. Hayatım boyunca sadece huzur aramış bir adamım. sanırım daha ç..