Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

Biraz insaf, biraz mantık...

Sabah elektronok postaları açtım. Gelen postaların çoğu Papa’nın edepsizliği ile ilgili.. Kimi de Başbakannın eskileri üzerinden APK "hükümeti"ni eleştiriyor.. Ancak milyonlarca gencin "umudu" olan "iş" ve özellikle "kamuda nasıl olursa olsun bir işbulma" adına pazar günü girdikleri "KPS "denen, rezalete hiç ama hiç kimse dokunmamış.Ya da ben göremedim.
***
Başbakanın "Canım kardeşim. Bakınız askerlik her halde yan gelip yatma yeri değil. Hepimiz askerlik yapıyoruz. Hepimiz askerlik yaptık." ( Balıkesir, 4 Eylül, 2006) sözlerini ele alarak onun icraatlarını değil de, Başbakan ve düşüncelerine tahammül etmemeyi; "kantin kahramani" diye sologanlaştırılan askerlik resimleri ile ortaya koyuyorlar.

Sanki "kantin subaylığı" az önemli imiş gibi...

Nasıl, muharip askerlik önemli ise, iaşe, istihkam, imar, haberleşme gibi muharip askerin ihtiyacını gören yan dallarda önemlidir. Lojistiği sağlanamayan asker, kolay kolay başarılı olamaz. Olsa bile ya açlığa ya da diğer ikmal maddelerine bağlı olarak başarısızlığa mahkumdur. Açın, 1. Dünya Harbi’nin bizim Yemen, Filistin ve Irak’ta düştüğümüz durumun sebeplerine bakın.Ya da Srıkamış’ta çekilen sıkıntılarave sonuca.. Hiç birinde muharip eskerin vatan savunması arzusu olmaması, şecaat götermemesi etken değildir.
Tümünde etken; iyi bir iaşe,iskan, haberleşme ve diğer lojistik imkanların azlığıdır.

Eğer Başbakan eleştirilecekse -ki yanlışları yada yanlışa gitme ihtimalinde eleştirilemlidir de - milletten oy aldıktan sonraki icraatları, yapıp ettikleri eleştirilmelidir.

Siyaset öncesi iş ve görevlerini millet, vermedi ki?

Üstelik kantin subayı mı, istihkamcı mı, komondo mu olacağı onun elinde de değildir.

Ama Başbakanlık makamına millet getirmiştir. Bu nedenle kim olursa olsun Başbakanlar ve millet adına irade kullananlar; millete hizmetlerle yükümlüdür.O hizmetleri görürken yaptığı yanlışları, ortaya koymak kalem sahipleri, düşünenler için aynı ağırlıkta bir görevdir.

Kalem, söz sahiplerinin, düşünenlerin uyarıları; Başbakan için uyarı, diğer siyasiler için ibret olmalıdır..

Ancak, belden aşağı vurmak!

Bu yanlış olsa gerek..

Kantin subaylığı yaptırmışlar! Kolaysa siz de yapın..

Kantin gelirlerinin ne şekilde ve nerede kim tarafından harcandığının hesabını sormayın, her türlü özellikle de kamu kaynak, kuruluşu ve insan gücü harcanarak/kullanılarak elde edilen gelirlerin kayıt altına alınmasına yönelik hareketler içinde olmayın!.. Ancak kantin subayı yada kantinci er’in durumu, giydiği bir çift çorapla uğraşın. Eğer çalma çırpma ya da başka türlü kullanma varsa asıl sorummluları konusunda susun..

Geçiniz..

Milletin seçtiklerini beğenmemek mümkün değil. Bunun aksi demokrasi ve demokrasiye saygıda değildir.Bu seçilenleri kimi bürokratik mekanizmeların içlerine sindirmesi de zor olabilir ancak katlanmak, dayanmak ve uymak mecburiyetlerinide unutmamalılar.

Bunlar eleştirme yerine; elelrinden geliyorsa katkı koymak ve uyarmak durumundalar.

Medyaya gelince onlar da eskileri değil mevcut deftere ve siyasilerin vekaletleri sürdükçe attıkları imzalara bakmak durumundalar.

Gerisi lafı güzaf..

KPS DENEN REZALET

Başbakan’dan açılmışken yazmadan geçemeyeceğim.Yukarda KPS, sınıvlarına rezalet nitelemesi yaptım.

Çünkü;

Siz, liselerde, üneversitelerde insanları okutmuşsunuz.Birer diploma tutuşturmuşsunuz insanların ellerine, sonra yeniden imtihan edeceğim diyorsunuz.

Aynı eğtimi almış kişileri yeniden imtahana tabi tutararak , "Devlet’e iş" diye gelenlerin sayısını sınırlıyorsunuz. O zaman verdiğiniz diplomanın anlamı ne?

Bunun yerine kura çekseniz olmaz mı?

Hem daha az masraflı ve daha az stresli olur. Halkı dersane, şu bu yerlere soydurmamış olursunuz.

İmtihan için seçilen yerler ve ulaşım ayrı bir rezalet. Ankara için, Eryaman, Sincan’daki adamı Mmaamk’ın en sonuna..Mamak’daki adamı Sincan’ın en üçra yerine.. Keçiören'dekini Dikmen'in tepelerine, Dikmen'in sonudakileri Şentepeler’de gezdirmenin, mantığı ne?

Arap saçına dönmüş trafikte, bunca eziyet, bunca masraf niçin?

Tamam, bölgede imtihana gireceklere nezaret eden kendi memuruna güvenmeyen Devlet, böyle bir tedbir alıyor. Peki, çok az sayıdaki kendi memurlarının yerini değiştirerek daha az masrafa, zamana ve eziyete yol açsa iyi olmaz mı?

KPS ihtihanında; sınava gireceklerin bilgileri, ilgileri ölçülecek ya.. "Başbakanlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?" gibi soru sorulmuş.

Sanki soruyu soranlar biliyor, hatta Başbakanlar biliyormuş gibi.

Anayasada "Genel seçimler beş yılda bir yapılır" yazar. Ancak beş yılda seçim yapıldığını kim görmüş?.. Hele hele Başbakanlar bir dönemde Başbaknlık ömürlerinin beş yıl sürdüğünü...Genel seçimlerle, başbakanlık görevini aynı yıllara sığdıran mantık, milletin mantığını ölçüyor!..Secimler, süresinde ada önçesinde yapılır.Ancak Başbakanların görevleri, aynı süre ile çok kere eşleşmez ki?

Allah aşkına!.. Tamam millete, vicdanlara karşı belki sorumluğunuz yok. Soranda yok.. Biraz insaflı, biraz mantıklı olun..

 
Toplam blog
: 40
: 874
Kayıt tarihi
: 06.07.06
 
 

Hayata Elektronik teknisyeni olarak başlayan Çavdar, her kim  ne hal üzere gördü ise  öyle bilini..