Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '15

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Birçok Ülke yatırımlarını Altına yapmaktadır

Birçok Ülke yatırımlarını Altına yapmaktadır
 

altın


Altın fiyatları özellikle bu son dönemlerde bir hayli fazla olmuştur. Fiyatlar her geçe gün artarak altın sahiplerini mutlu etmektedir her ne kadar kuyumcular eskiden daha fazla çalışıyormuş gibi görünse de şimdilerde ise birkaç ürün sattıkları takdirde günü en iyi şekilde kapatmaktadır. Çünkü ürünlerin fiyatlarının yüksek olması altından kar elde etme oranında yükseltmiştir.

Bundan birkaç sene öncesine kadar altın fiyatları bugüne nazaran daha yüksek fiyatlar içermekteydi ve kuyumcuların dükkânlarının penceresine elimizde altın var veya yok şeklinde yazarak ona göre hareket ederlerdi. Durum böyle olunca da insanlar ellerindeki parayı altına çevirme konusunda veya altını paraya çevirme konusunda zaman zaman zor anlar yaşardı çünkü kimse almazdı elde kalan altınları çünkü alamazdı. Kuyumcuların dahi bunu alacak parası olmaması altın fiyatlarının bir hayli yüksek olduğu anlamına gelir.

Avrupa’da paraya yatırım yapma devri yavaş yavaş son ermektedir çünkü Avrupa halkı bile en iyi yatırım aracını altın olarak belirlemiştir. Ayrıca Afrika’dan ülkemize bir altın girişi vardır bu altınlar kaça kaçak sınırdan geçirilerek ülkemize sokulmaktadır. Çünkü altının değerinin çok yüksek bir şekilde seyrediyor olması nedeniyle yatırımcılar bu konuya önem vermektedir. Aslında halkımızın bir kısmı bu konulara fazlasıyla ağırlık vermektedir. Çünkü insanlar borsadan hisse fiyatlarını inceleyerek zengin olmanın yollarını ararlar yine aynı şekilde ekonomi haberlerini takip ederek en kısa yoldan para kazandıracak yolu seçmeye çalışırlar bu bağlamda para kazanmak isteyen insanlar bu konularda dikkatli olmalıdır bugünün yatırım aracı olan bir ürün veya hisse önümüzdeki zamanlarda yerini başka şeylere bırakabilir bunun analizini de en iyi şekilde uzmanlar yapmaktadır mutlaka bir uzman görüşüne başvurmak gerekir. Öyle sonuca gitmek mantıklıdır. 

finans.co

 
Toplam blog
: 9
: 458
Kayıt tarihi
: 17.05.15
 
 

Özyeğin Üniversitesi Ekonomi ve Finasns Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Ekonomi ve Finans konuların..