Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Birebir ya da samimi ortamlarda karşılıklı olmak kaydıyla müstehcen ya da argo konuşabilirsiniz

Birebir ya da samimi ortamlarda karşılıklı olmak kaydıyla müstehcen ya da argo konuşabilirsiniz
 

Terbiyeli maydanozlar dünyayı yaşanamaz hale getirdiler. İnsanın konuşması yaşamının karşılığı olmalıdır. Ne yaşıyorsak onu konuşmalıyız. Yaşadığımız her şeyi konuşmadığımız için sözlerimiz gerçekliğini kaybediyor. Muhabbetlerimiz sıkıcı oluyor. Belli bir konuda belli bir üslupla konuşmak bir şeyler öğretse de mutlu etmez. Muhabbetin dili başkadır.

İşte burada bilmekten ziyade rahatlık ve samimiyet önemli. E rahatlık ve samimiyet için de kişinin her şeyi çekinmeden konuşabileceğini bilmesi lazım. Diyoruz ki insanlar doğal değil, kendileri değil; rol yapıyorlar. E her şeyi söyleyemiyorlar da ondan. Siz/ birileri yasak etmişsiniz. Her şeyi de söyleyemedikleri için uydurmak zorunda kalıyorlar. Uydurunca da mecburen rol yapmış oluyorlar.

Biz her şeyi neden konuşamıyoruz? Bazı şeyler ayıp/günah olduğu ya da öyle algılandığı, bazı şeyler küfür/hakaret sayıldığı ve bazı şeyler de gizli bir konuyu açığa çıkardığı ya da ucu birilerine dokunduğu için. Yani yaşadıklarımız arızalı. 

Argo ve müstehcen medeni insanların ağzına yakışmaz diyenler var. Ben bu medeni insanların kim olduğunu merak ediyorum doğrusu. Önce yaptıklarınız medeni olacak. Yaptıklarınız medeniyse konuştuklarınız da medeni olur merak etmeyin. Cinsellik ahlaksızlık değildir korkmayın, hırsızlık ya da yapıp gizlediğiniz kötülükler ahlaksızlıktır. Konuşurken bunları saklamak zorunda kaldığınız için eeee diye konuşuyorsunuz. Bunun adı da medeni insan oluyor. Yiyim sizin medeninizi!

Çam deviren insanları sevmeyiz; çünkü bu devrilen çamların altından foyalarımız ortaya çıkabilir. Aslında bakmayın konuşmanın adabı diye bir şey yok. Sadece başkalarına hakaret sayılabilecek  ya da gizli durumları ortaya çıkaracak (gerekiyorsa çıksın) şeyleri konuşmazsın. E bir de insanları rahatsız edecek çirkin şeyler konu edilmez. Yani yemekte tuvaletten bahsetmezsin. Bunun dışında herkes her şeyi konuşabilir.

Argo konuşmak, müstehcen konuşmak ayıpmış... Biz kendimizi ne sanıyoruz ya! Argo konuşma, müstehcen konuşma, dedikodu yapma... Fuzuli''den gazeller okuyalım o zaman! Belli bir terbiye (küfür/aşağılama yerine geçmeyecek sözü kastediyoruz) içinde insana ait olan ya da yaşanılan her şey özgür bir şekilde konuşulur kardeşim!

Terbiye ile yoğrulmak insanlıktan çıkmaktır; terbiye insanın özünde olur, öğrenilmez ve öğretilmez. Yapmacık suni terbiye ve edep insanın üzerine giydiği iğreti elbisedir. Böyle adam olunmaz. Adam madamdır, cillop gibi kızdır, delikanlıdır, erkektir. Bunları yansıtmadığınız zaman yaşamsal değeriniz yoktur.  Kaba yerini kaşıdığını söyleyemeyen insan kukladır, heykeldir ya da başka şeydir; robotlar bile affedersin şeyiyle oynuyor.

Cem Yılmaz neden bu kadar ilgi çekiyor? Esprilerinin içinden argoyu, müstehceni, şakayı çıkarın geriye bir şey kalmaz. İnsanlar bunları duymak istiyor. En güzel şakalar argo ve müstehcen şakalardır.

 

 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..