Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '13

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Birey olmak

Hangi parti hangi görüşten olursak olalım, gerçekte bizi en rahatsız eden şeylerin başında siyaseti öncelikle kendi ve etrafının çıkarları için kullananlar olduğu inkar edemeyiz. Bu hükümetten hatta bu Cumhuriyetten önce de vardı ve eğer biz birey olarak sesimizi yükseltmezsek sittin sene gene sürüp giden bir durum olarak kalacağıda kesin.

Hep yutkunduk. Hiç bir şey yapamadık.

Haklarımızı korumanın bize kaldığını daha iyi anlamaya başladığımız bu günlerde birlik olarak, o koltukları vatan, millet adına mücadele için değil kendi ve çevrelerinin zenginleşmeleri için işgal edenlerle yasal çerçevede demokratik haklarımızı kullanarak mücadele etmez, gene bu fırsatta bu duruma müdahil olmazsaki, gelecek nesillerimize sizin için bir şeyler yaptık demek hakkımız olacağına inanmıyorum.

İlk kez dosya masrafı, komisyon ve hayat sigortasının bir kısmını geri ödemek zorunda bıraktığım bankanın, bize ödeme yaparken- Biz ilk defa böyle bir mahkeme kararı ile karşılaştık ne işlem yapacağımızı bilemiyoruz- ifadesi beni hayretler içersinde bıraktı. Aylardır mahkemelerin aldığı tüketiciden yana kararlar her türlü iletişim araçlarında iken ve artık herkesin bu tür haksız banka kesintilerini geri alma imkanı varken kimsenin yasal bir süreç başlatmamış olmasının hayretiydi duygum. Her konuşmada bu tür kazıklardan rahatsız olduğunu ifade eden bir çok insandan hiç biri olsun girişimde bulunmamıştı demek ki.

Sitemizde Belediyenin yasaya uygun olmayarak kestiği kaçak ilave cezalarına 92 haneden sadece benim ve ikna ettiğim birkaç kişi dışında yasaları araştırıp bilgilendirdiğim halde ve aralarında doktor, emekli hakim, banka müdürü, mali müşavir bulunan insanların itiraz etmeyip kuzu kuzu 5 er milyar ödemeleri devlete karşı teslimiyetin, aczin içimize ne denli işlediğinin de çok bariz bir göstergesi.
Sadece internetten araştırdığım hukukla, avukatsız kazandığım bir belediye ve üç ayrı bankaya karşı kazandığım davalar açıkça ifade ederim ki kendime olan güven ve saygımı arttırdı.

Bu özgüvenle, Bankaların, bankacılık yasasındaki 144 md ye göre gelirlerini arttırmak için aldıkları, adı, sanı, miktarı belirtilmemiş masrafların Anayasaya aykırılığı gerekçesiyle TBMM dilekçe komisyonuna yaptığım başvuru şu an bir alt komisyonda görüşümeye alınmış durumda. Bankalara güçlü sermaye kaynağı oluşturmak için hiç bir kurum ya da ticari kuruluşa verilmemiş imtiyazlarla halkın gözgöre göre soyulmasına olanak sağlayan bu madde ile bu yıl faiz dışı gelirlerini %70 oranında arttırmış durumdalar. Son durumda 60 adet olduğu telaffuz edilen bu kalem gelirler bankaların en büyük gelir kaynağını oluşturmaktadır.

O nedenle tüm mahkemelerin karşı kararlarına rağmen bankalar bu faiz dışı gelir kalemlerinden vazgeçmek şöyle dursun arttırmaya devam etmekteler.

Başa dönersek ! Siyasetçilerin sadece bizim için Meclisimizde olduklarının en belirgin kanıtı olarak halka açık mal varlığı beyanlarını talep etme hakkımızı kullanmak için bu çağrıyı sizlerle paylaşıyorum.

Bizde mevcut olan 3628 sayılı mal beyanı yasası içinde barındırdığı 9 madde ile halkın bilgisine kapatılmış hiç bir şekilde bilgi edinilmesine müsaade etmezken, muadil ABD yasası 6 yıl geri dönük görülebilecek şekilde internetten AÇIK OLARAK ulaşılabilir durumdadır.

Amerika vatandaşları temsilcilerinin varlıklarını istedikleri an görebilir sorgulayabilirken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kendi yöneticileri için bu bilginin kapalı olmasnın sizi hiç rahatsız etmeyen bir durum olabileceğine inanmıyorum.

Dayanışarak neler yapabileceğini gösteren sizlerin, istediği herşeyi yapabilen hükümete karşı her hangi bir yaptırım gücü olmadığı gerçeğinden yola çıkarak öncelikle aynı yasadan faydalanan muhalif ve bu hükümetin her fırsatta yolsuzluklarını iddia eden vekillerinin ön safta olmasını istemeliyiz.

Biz istiyoruz onlar yapmıyor martavalını dillendireceklerine hiç bir yasal gereklliliği beklemeden kendilerine ait mal varlıklarına ait beyanlarını bağlı oldukları partinin internet sitelerinde açmalarını talep etmemiz en insani hak olarak önümüzde durmaktadır.

HAYDİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ ARKADAŞLAR. Her partinin internet sitesine girerek bu talebimizi yüzler, binler, onbinler olarak isteme hakkımızı kullanalım.

Eh eğer sadece bir mail atmayı dahi önemsemeyen ya da bir benden ne olur diye hala düşünüyorsak bu adı var olan Demokrasi bile bize çok derim.

saygılar

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..