Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '06

 
Kategori
Eğitim
 

Bireysel silahlanmaya hayır değil, bireysel silahlanma kesinlikle yasaklanmalıdır.

Eğitim uzmanları sık, sık ana babaları uyarır. Çocuklarınıza hayır demeyi öğretin diye, çünkü bizim aile geleneklerimizden dolayı, kendimizden yaşça, mevkice , statüce ,bilgice büyük olduğunu düşündüğümüz insanların sözlerini çoğunlukla sorgulamadan kabul ederiz.

Bu tabi, daha çok, çocukların; kendilerine olumsuz bir davranış yapıldığında, yada uyuşturucu, vb, istenmeyen bir madde teklif edildiğinde, tepki koymayı öğrensinler diyedir.

Yani hayır demeyi öğrenmek size bir konuda ısrar,baskı yapıldığında kişiliğinizi onurunuzu korumak için gereklidir.

Bilmiyorum, eğitim uzmanlarının çocuk yaşlardaki uyarılarının etkisiyle midir? Son yıllarda, sadece hayır denilen eylemler yapılmaktadır. Ör.bireysel silahlanmaya hayır, sigaraya hayır, şiddete hayır gibi sanıyorum biraz düşündüğümüzde bu örnekleri daha da çoğaltmamız mümkündür.

Hayır demek bireysel bir tepkidir. Kişinin; kendisine yapılan çeşitli baskılara karsı bireysel tepkisidir. Hayır bir eylem değildir. Kanımca, binlerce, hatta on binlerce insan, bir arada hayır dese de sanıyorum hiçbir şey elde edilemeyecektir.Çünkü bir talebi yoktur. Gençlik yıllarımdan hatırladığım kadarıyla da, bir eylemden sonuç alabilmek için, eylemin bir amacının ve somut bir hedefinin olması gerekmektedir.

Son günlerde bir çok sanatçı, çeşitli programlarda, bireysel silahlanmaya hayır demektedirler. Peki, ne yapılmasını istediklerini anlıyor musunuz, bu eylemden. Bu kez bende söylemek zorundayım ki, hayır. Eğer; her gün insanların bireysel silahlanma nedeniyle ölmesine karşıysak, bu konuda bazı kurumların harekete geçmesini , önlem alınmasını istiyorsak. Eylemin somut hedefi olmalı. Toplumda güvenlik güçleri dışında her türlü silah taşıma ve bulundurma kesinlikle yasaklanmalı. Bu yasağa uymayanlar ağır yaptırımlarla cezalandırılmalıdır. Bunun için de devlet suç işleyenlere karşı,bir an önce yapanın yanına kar kalmayacağı yasal düzenlemeleri en kısa zamanda yaparak insanları hukuk dışında, hiçbir yola başvurmaya itmemelidir.

Bireysel silahlanma nedeniyle daha fazla insan ölmeden, başta siyasi partiler ,demokratik kitle örgütleri,(sivil toplum sözünü nedense sevemedim)bu konuda yetkili birimleri harekete geçmeye ,bu konuda yasal düzenleme yapmaya zorlamalıdır. Bunun için imza kampanyaları düzenlenmesi ,mitinglerin yapılması , bildiri dağıtılması gibi , her türlü demokratik haklardan yararlanılarak toplum bu konuda aydınlatılmalı , harekete geçirilmelidir.ve talep somut olmalıdır. BİREYSEL SİLAHLANMA KESİNLİKLE YASAKLANMALIDIR.

 
Toplam blog
: 207
: 398
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Ben Ankara'da yaşayan kendi halinde okur yazar  bir öğretmenim...     ..