Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '21

 
Kategori
Futbol
 

Bireysel Hatalarla Gelen Kayıp

Futbolun, hata kabul etmeyen ve dengelerin her an değişebildiği bir oyun olduğu, Kasımpaşa - Galatasaray maçıyla bir kez daha ispatlanmış oldu.

 

Maça Taylan Antalyalı yerine Berkan ile başlayan sarı- kırmızılılar, ilk yarının ilk bölümünde geriden oyun kurmakta ve rakip sahaya geçişlerde sorunlar yaşadılar. Nitekim bu bölümde orta alanda kaybedilen toplar, Galatasaray kalesine tehlike olarak geri döndüler.

 

Sarı- kırmızılılar, 21. dakikadan itibaren rakip kalede ciddi anlamda yer almaya ve pozisyonlar bulmaya başladılar. Nitekim Cim Bom bu bölümde, 32 ve 38. dakikalarda arka arkaya bulduğu gollerle 2-0 öne geçmeyi başardı.

 

Esasen sarı- kırmızılılar, ilk yarının uzatma anlarına kadar sadece skor değil oyun olarak da üstündüler ve maçın farka gidebileceği izlenimi hakimdi. Ancak 45+2’de Diagne ve Van Aanholt’un zincirleme bireysel hataları sonucu dönen topla Kasımpaşa’nın farkı bire indirmesi, dengelerin bir anda değişmesine neden oldu.

 

Ev sahibi takım, ikinci yarıya bu golün moraliyle çıktı. Galatasaray ise Cicaldau’dan yoksun çıktığı ikinci yarıda oyun anlamında istedilerini çok fazla sahaya yansıtamadı. Nitekim 66’da, bu sefer Taylan Antalyalı’nın bireysel hatası sonucu gelen golle Kasımpaşa beraberliği yakaladı.

Sarı- kırmızılılar, ikinci yarının son bölümünde sadece iki ciddi tehlike yaratabildiler ve böylece üçüncü haftada ilk puan kayıplarını yaşadılar.

 

Galatasaray’da tüm gözler, doğal olarak yeni transfer Morutan’ın üzerindeydi. Rumen oyuncu, ilk yarının ilk bölümündeki alışma evresinin ardından göz dolduran bir performans sergiledi ve sarı- kırmızılıların iki golünün de başrolünde yer almayı başardı.

 

Morutan’ın, Galatasaray’ın ilk golünde topla yaptığı ince hareketlerle rakiplerini ekarte ederek Cicaldau’yu görmesi izlemeye değerdi. Aynı şekilde Cicaldau da doğru yerde doğru vuruşla bu sezonki ikinci golünü kaydetti.

 

Sarı- kırmızılıların ikinci golünde de Kerem ile birlikte Morutan sahnedeydi. Rumen futbolcu yine göz dolduran hamlelerle boşa çıkıp güzel vurdu. Dönen topu da Kerem filelere gönderdi.

Morutan ilk maçında taraftarları heyacanlandıran bir performans gösterdi. Kumaşı çok iyi. Cicaldau ile birlikte çok iyi işler yapacakları konusunda umut verdiler. Bu anlamda bu iki transfer de çok isabetli gözüküyor.

 

Nitekim Cicaldau da iyi bir maç çıkarttı. İlk golde topun geleceği yeri sezip yer tutması dikkate değerdi. İkinci yarıda sahada yer alamaması sarı- kırmızılıların oyununu çok olumsuz etkiledi.

Kerem Aktürkoğlu da çok çalıştı. İkinci golde, sağdan topla yaptığı bindirmeyle golün yaratıcılarından biri oldu. Ardından da dönen topta takipçiliğini konuşturarak hak ettiği golü buldu. Kerem, Barış Alper Yılmaz ve Berkan gibi gençler Galatasaray’ın geleceği ve bu anlamda ilerisi için oldukça fazla umut veriyorlar.

 

Nelsson, geride çok kritik müdahaleler yaptı ve kademelere girdi.

Ve geldik Diagne’ye! Diagne, bu maça kadarki performansıyla umut vermişti. Ancak Kasımpaşa maçında yine hayal kırıklığı yarattı. 23’de topla oynamayı beceremediği, 27’de de zamanlama hatası nedeniyle iki mutlak golü kaçırdı. Ardından da 45+2’de yine topla oynamayı beceremediği için kaybettiği pozisyonunun ardından Van Aanholt’un da kendisine eşlik etmesiyle Kasımpaşa’nın golüne neden olan iki oyuncudan biri olmayı başardı. Fatih Terim de doğal olarak ikinci yarıya Mostafa Mohamed ile başladı. Diagne, bu takımda oynamak istiyorsa kendisine çeki düzen vermeli. Bu maçta kaçırdığı iki gol ve kaybettiği topla skoru doğrudan etkiledi.

 

Bununla birlikte Mostafa Mohamed’in de çok etkili olamadığını belirtmek gerekiyor. Mısırlı futbolcu bu sezona iyi başlayamadı. Kasımpaşa maçında da istediği topları fazla alamadı.

 

Oyuna ikinci yarıda dahil olan Taylan, beklenilenin altında bir performans sergiledi ve kaptırdığı topla Kasımpaşa’nın ikinci golüne neden oldu. Elbette burada Muslera’nın topu Luyindama yerine Taylan’a göndermesi de tartışılacaktır.

 

Sonuç olarak Galatasaray, skor ve oyun olarak üstün götürdüğü maçtan, bireysel hatalar sonucu yediği goller nedeniyle beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Özellikle 45+2’ de yenilen ilk gol bir kırılma noktası oldu. Çünkü bu golle birlikte Kasımpaşa ikinci yarıya daha dirençli çıkarken Galatasaray daha kırılgan bir yapıya büründü. Bu kayıplar, ligin başı itibariyle telafi edilecek durumdalar. Yeter ki, gereken dersler çıkartılsın. Lige verilecek milli ara bu anlamda faydalı olabilir.  Özellikle de eksikleri olan futbolcular anlamında.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..