Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '12

 
Kategori
Mizah
 

Birgün kocaman bir adam olacaksın

Can’ım bebeğim,

Şu anda dünyadan haberi olmayan minicik bir oğlansın. Ama birgün büyüyüp kocaman bir adam olacaksın. Hayatın zorlu yollarında cebelleşmeyesin diye annen senin yolunu bir yıldız :) gibi aydınlatmaya karar verdi. Şimdi kulaklarını aç da iyi dinle oğlum. Mutluluğun yolu şunlardan geçiyor:

 

 

 

 

Zeki - Albert Einstein

Hayatta en -ama en- önemli şey kafanın içini doldurmaktır. Bilgiye her zaman önem ver, saksıyı çalıştır. e=mc²

 

Komik - Ben Stiller

İnsanlar yüzlerini güldüren insanlardan hoşlanır. İnsanları güldür, ama kendine güldürme :)

 

Karizmatik -Johnny-Depp

Duygulu ve karizmatik bir erkek ol çocuğum. Çorbaya tuz olarak hafif efeminelik de katarsan, Pirates of Caribbean’da rol kapman işten bile değil.

 

Karizmatik -Johnny-Depp

Kıyafet olarak smokin, araba olarak Aston Martin, içecek olarak da “Shaken, not stirred” martini tercih et. Böylece  yaşlanıp tiridin çıktığında bile havandan hiçbirşey kaybetmezsin.

 

Şımarık - Brad Pitt

Ocean 11, 12,13 diye saydırıp, paracıkları kasaya istiflediysen, geceleri de Angelina Jolie ile uyuyorsan arada şımarıklık yapmana kimse ses çıkarmaz. Eh! Biri bunları çoktan halletiğine göre, şımarıklık yok, çalışmaya devam.

 

Vücut - Hugh-Jackman

Kafanın içini geliştirdiğin kadar, dışını ve hatta daha aşağılara inip, pazıları, üst bacakları geliştirmenin ve karnı taş yapmanın hiçbir sakıncası yok. Yalnız fazla ileri gidip, kemikleri metalle değiştirme emi çocuğum. Bir de bununla uğraşmayalım.

 

Güzel kız - Brian Austin Green

Genel olarak anneden başka kimseyle gezmek yok. Ama illa bir kız arkadaşın olacaksa, bari böyle olsun. Megan’ımsılar için bir istisna yaparım.

 

İş ve Aile - Matt Damon

“Çocuk da yaparım, kariyer de” lafı sadece kadınlara özgü değil. İşinde başarılı olurken, aile hayatın da düzgün olsun.

 

İş Hayatında Başarılı - Bill Gates

İş derken… Teknolojiyle ilgili bir sektöre girmen hiç fena fikir değil. Hatta çalışma hayatına evinin garajında bile başlayabilirsin.

 

Macera - Harrison Ford

İşine tutkuyla sarıl. Öyle ki her günün ayrı bir macera olsun. Yoluna çıkanları kırbaçla gitsin.

 

Sporcu - Michael Jordan

Sporcu olacaksan adının önüne “gelmiş geçmiş en iyi…” terimini ekletmeye çalış. Basketbolun kazancı hiç de fena değildir. Basketçi olmak istiyorsan şimdiden zıplamaya başla! Yukarıya! Daha yukarıya!

 

Çok Yönlü - Leonardo da Vinci

Şimdilerde Leonardo dendiğinde, akıllara hemen Titanik isimli züttürük film gelse de dünyada çok daha yetenekli başka Leonardo’lar da yaşadı. Aynı anda ressam, heykeltraş, mimar, müzisyen, bilim adamı, matematikçi, mühendis, mucit, anatomist, jeolojist, harita bilimci, botanikçi ve yazar olmak ilgini çekmez mi? Çok yönlülük diye buna derim.

 

Yazar - Jules Verne

Yok annem, bu kadar işle kim uğraşacak. “Bir işim olsun, benim olsun!” diyorsan bari yazar ol. Ama yazar olacaksan da en azından çağından çok ileri ol. Denizler altında 20.000 fersah git, dünyanın merkezine seyahat et, hatta dünya kesmediyse ayın çevresinde dolaş.

 

Müzik - Justin Timberlake

Hiç biri uymadıysa bari sana son bir öğüt vereyim: 3 tane daha zırzop arkadaşınla beraber müzik grubu kur. Şansın yaver giderse seneler sonra hepsini ekip, kendi alanında zirveye oturursun. Times Square’de konser verip de sahne arkasına beni almazsan bozuşuruz ama ha!

İşte hepsi bu. Yaşlı annenin sözlerini sakın yabana atma çocuğum. Unutma, bu dünyada seni en çok anne seviyor, senin başarılı olmanı en çok anne istiyor. Haydi bakalım, bugünkü hayat dersimiz bitti, şimdi zıplamaya devam! 

Sevgiler,
Tanla
Diger yazilarim için>> http://www.bebekveben.com
Facebook>> Bebek ve Ben http://www.facebook.com/pages/Bebek-ve-Ben/156814961053785
Twitter>> Bebek_ve_Ben http://twitter.com/Bebek_ve_Ben
 

 
Toplam blog
: 143
: 7266
Kayıt tarihi
: 19.09.11
 
 

Merhabalar! Adım Tanla. Dijital tasarımcıyım. Eşim Kuzey ve küçük oğlum Can'la beraber dünyayı ke..