Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Birharf 3. Nesir Yarışması Ödül Töreni, Kabakçı Konağı'nda yapıldı

Birharf 3. Nesir Yarışması Ödül Töreni, Kabakçı Konağı'nda yapıldı
 

HER DAİM GÜZELLİKLERE İMZA ATILMASI DİLEĞİYLE...


Birharf Kültür Sanat ve Edebiyat elektronik dergisince düzenlenen 2011 yılı Nesir yarışması ödül töreni Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen Kabakçı Konağında İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ca düzenlenen şiir dinletisi ile birlikte yapıldı. Yoğun işleri nedeniyle dinletiye katılamayan Mehmet Nuri Parmaksız’ın adına dinletiyi İsmet Bora Binatlı yönetti.

İsmet Bora Binatlı’nın sunumu ile başlayan programda Birharf Kültür Sanat ve Edebiyat elektronik dergisi editörü Nur Ersen gecenin anlam ve önemini paylaştığı bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

“Yarışma konumuz ‘ANKARA’ idi. Duyurumuzun giriş yazısında; Belki ilk göz ağrınızdır, nereye gitseniz özlemini çektiğinizdir, vazgeçilmezinizdir Ankara. Belki sevdalandığınız, aşkı ilk tattığınız yerdir. Aşkınızın ilk şahididir sokakları, taşı, toprağı. Belki Gönül yaranızdır, ayrılığınızdır, acınızdır. Artık görmeyi bile istemediğiniz bir şehirdir. Tarihi geçmişi ile de büyük önem taşıyan, Cumhuriyetimizin başkenti Ankara'ya dair ne varsa dağarcığınızda, paylaşın bizlerle, diye seslenmiştik. Şimdi ise sesimizi duyup bizlere öyküleri ile ses veren yarışmacılarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Binatlı ise “ Birharf net e-dergisi çok güzel etkinliklere imza atıyor. Geçen hafta birharf netin düzenlediği Şarkı Sözü Yarışması ödül töreninde bir aradaydık. Şimdi de nesir yarışması ödül töreninde buradayız. Küçük bir adım gibi görünse de bu yarışmalar aslında büyük adımların başlangıcıdır. Edebiyat dünyasına yeni yazarlar, yeni eserler kazandırmada önemli bir görevi yerine getirdiği için Sevgili Nur Ersen’i kutluyorum” dedi.

Birbirinden kıymetli şairlerin dudaklarından dökülen o güzel şiirlerle zenginleşen ödül töreninde Âşık Sevdai, Erdoğan Bektaş, Nurettin Gür Ozanoğlu’nun sazlarından yayılan ezgiler konuklara keyifli dakikalar geçirtti. İstek üzerine saz çalıp türkü söyleyen Ali Merdan Ozanoğlu ise katılımcıların yüreklerini fethetti.

Birharf e-dergisinin köşe yazarları ve jüri üyelerinden Sibel Unur Özdemir, Ergün Veren, Songül Dündar, Ali Adanır ödül töreninde hazır bulunurlarken çok istemelerine karşılık mazeretlerinden dolayı Asuman Soydan Atasayar ve İlter Yeşilay törene katılamadı.

“Hacı Bayram Veli’nin Ruhaniyetini Kuşanan Şehir-Ankara” isimli öyküsü ile birinciliği alan M. Nihat Malkoç ve “Bit Pazarında Kırık Ayna” isimli öyküsü ile ikinciliği alan İbrahim Şaşma törene elde olmayan nedenlerden dolayı iştirak edemediler.

“Annemin Saçları” isimli öyküsü ile üçüncülüğü alan Oğuz Şükrü Ener’e ödülü birharf net köşe yazarı ve jüri üyesi Sibel Unur Özdemir,

“Erimeyen Dondurma” isimli öyküsü ile mansiyon alan Songül Çelik’e ödülü birharf net köşe yazarı ve jüri üyesi Songül Dündar,

“Emprime Elbiseli Kadın” isimli öyküsüyle mansiyon alan Esma Aras’a ödülü birharf net köşe yazarı ve jüri üyesi Ergün Veren,

“Yarısı Sende Kalsın Ankara” isimli öyküsüyle mansiyon ödülü alan Halime Korkut’a ödülü birharf net köşe yazarı Ali Adanır tarafından, takdim edildi.

Jüri üyelerine de katılımlarından ve özverili çalışmalarından dolayı birharf e-dergisi editörü Nur Ersen tarafından ödülleri sunuldu. Mazeretlerinden dolayı ödül törenine katılamayan birharf net köşe yazarları İlter Yeşilay ve Mehmet Nuri Parmaksız’ın adlarına ödülleri İsmet Bora Binatlı’ya verildi.

Ödül törenine katılamayan yarışmacıların ödüllerinin ise kargo ile yollanacağı bilgisini verdi Nur Ersen.

Nur Ersen ödülünü, geçen sene yapılan 2.Nesir Yarışmasında üçüncülük ödülünü alan, törene İstanbul’dan onur konuğu olarak katılan Necmi Yelkikanat’ın elinden aldı.

Mehmet Kındap, Mahir Ünat, Ali Adanır, Sibel Unur Özdemir, Songül Dündar, Tuncer Ulusoy, Hikmet Nazlı, Erdoğan Bektaş, Yeter Bektaş, Nurettin Gür Ozanoğlu, Orhan Vergili, Nevzat Tandoğan, Necati Özdenkoş, Celal Oğan, Ramazan Kurt, Aşık Sevdai, Erhan Demirci, Davut Cömert, Kemal Arslan, Nur Ersen, İsmet Bora Binatlı, Ali Adanır dinleti de şiir okuyan şairler arasındaydı.

Ödül töreni, Nur Ersen’in yarışmanın ödüllerini gönderen Beypazarı Belediye Başkanı Cemil Özalp’a, Beypazarı Haber Gazetesi Müdürü Halil Keyf’e, törenin Kabakçı Konağında gerçekleşmesini teklif eden İLESAM Genel Başkanı ve birharf netin köşe yazarı Mehmet Nuri Parmaksız’a, yarışma jürisine, yarışmacılara, katılımcılara, tüm okurlarına ve törene katılan konuklara teşekkürü ile son buldu.

Tören ve sonrasında okunan şiirler yüreklerde hoş bir anı olarak yerini aldı.

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..