Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Birharf Net'tir onun adı

Birharf Net'tir onun adı
 

Kimler kimler yoktu ki birharf’in çatısı altında olmaktan mutluluk duyan ve her ay farklı bir konuyla sizlerle buluşan yazarların arasında.


Yayın hayatına 2006'nın sonlarına doğru başlayan birharf.net e- dergisi edebiyata gönül veren dostlarıyla buluşmaya devam ediyor sanal ortamda.

Beş yaşına girdi BİRHARF.

Dünden bugüne neler neler paylaşmadı ki sayfalarında birharf.net okuyucularıyla. Şiirler, denemeler, öyküler, röportajlar, e- kartlar, etkinlik haberleri, duyurular, şarkılar, besteler, güfteler...

Fotoğraflara yansıyan birbirinden değişik kareleri okurları ile paylaşarak okudukları bir haberde ya da bir yazıda film tadı bıraktı damaklarında. Canlı canlı bilgisayar ortamına taşıdı konuklarının dudaklarından dökülen her kelimeyi, her cümleyi.

Sonra sonra güzel Ankara’mızın anıtlarını, heykellerini buluşturdu sizlerle.

Edebiyat sevenlerin yüreklerinde tatlı bir esinti, hoş bir heyecan uyandıran yarışmalar düzenledi. Ödüller dağıttı karınca kararınca.

Sayfalarındaki asaleti gören ziyaretçilerin sayısı arttı gün geçtikçe. Üyeleri çoğaldı. Paylaşımları ile katılanlar artıkça arttı. Zarar vermeye çalışanlara bile aldırmadı. Yılmadı birharf.net’in annesinin yüreği. Çalıştı, çabaladı, günlerce uykusuz kaldı ama sitesini yeniden inşa etti. Çok da iyi yaptı. Ellerine, yüreğine, emeklerine sağlık Nur Ersen Hanımefendinin. Dostluk paylaşıldı buram buram, sayfalar arasında hoşça vakit geçirilip satır aralarında soluklanılırken yüreklere dinginlik, dimağlara bilgi aktı durdu. Bir kere tadını alan bir daha vazgeçemedi birharf.net’ten.

Her ay “Editörden” köşesinden seslendi sizlere Sevgili Nur Ersen. Özel günlerin altını çizdi. Köşe yazarlarının yazılarının kendi yüreğinde uyandırdığı duyguları paylaştı, duyuruları iletti. Paylaşmak güzeldi, güzel olanı.

Kimler kimler yoktu ki birharf’in çatısı altında olmaktan mutluluk duyan ve her ay farklı bir konuyla sizlerle buluşan yazarların arasında.


İlesam Genel Başkanı, Şair, Yazar Mehmet Nuri Parmaksız, Şair İsmet Bora Binatlı,Şair İlter Yeşilay, Hikaye Yazarı Sibel Unur Özdemir, Hikaye ve Roman Yazarı, Songül Dündar, Yorumcu Ali Adanır...

Ayın konuğu köşesiyle size nefes kadar yakın olan Ergün Veren.

Birharf net’in unutulmayacak söyleşi, tanıtım ve etkinliklerine imza atan Sevinç Atan.

Orada Bir Köy Var Uzakta köşesi ile sizi diyar diyar gezdiren Selma Uçar.

Kitapların dünyasında yolculuk yapmanızı sağlayan Emine Sevinç Öksüzoğlu.

Geçtiğimiz dönemdeki Köşe yazarlarımızı da unutmadık elbetteki. Sevgili Bahar Hiçdönmez, Şair Durmuş Kaya ( Yitikozan) Sivas Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı, Araştırmacı Şair ve Yazar Sabiha Serin, Gülçin Güloğlu, Avukat Erkan Güçavlı, Psikolog Aylin İlden Koçkar, Sevim Sarı...

Birbirinden farklı yazarların, değişik konularda kaleme aldıkları, satırlarında hayat verdikleri şiir ve öykü kitaplarının tanıtımları ve kayan kitap kapaklarının resimleri sizleri kucaklamaz mı siteye girer girmez? Isıtmaz mı içinizi kayıp giden kitaplar, merak, okuma isteği uyandırmaz mı benliğinizde?

İlesam gibi, Ayten Dirier gibi, Şiirimin dili gibi dost sitelerle de buluşmanıza yardımcı olmaz, el vermez mi?

“Nasıl Yazalım?” köşesinde güzel Türkçemizin doğru kullanılışı hakkında bilgiler sunmaz mı?

6530 ziyaretçisi var bugün itibariyle birharf net’in. Bundan sonra da hedef kitlesinin çoğalarak artacağını biliyoruz. Öyle ya yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır Birharf net’in.

Nice Beş yıllarda birlikte olmamız dileğiyle...


 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..