Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Biri Aykut Kocaman'a dur desin!

Biri Aykut Kocaman'a dur desin!
 

Galatasaray-Fenerbahçe derbileri Fatih Terim ve Aykut Kocaman varken  oyunu da neticesi de belli bir hale geldi. Fenerbahçe oynamak istediği  sistemle alakası olmayan futbolcularla, defansta pas yaparken, Galatasaray kendi ön alanında baskı kuracak, top kaptırması, kaptırmamasından daha doğal olan Bekir, Egemen, Mehmet Topal, Selçuk, Cristian, Hasan Ali, Caner gibi futbolcular topu rakibe bırakacak ve Galatasaraylılar çoğunu kaçırıp bir kısmını atarak galip gelecek. Arada bir de tesadüflerle Fenerbahçe  gülecek.

Aykut Hoca'yı akşam dinledim. Beyefendi duruşu, sakin açıklamaları, centilmenliği harika da; birde şu sistem saçmalığından vazgeçse..... Ama iş inada binmiş gibi "sistem de sistem" diye tutturuyor. Hocam bunu amatör takımlarda yapabilirler, futbolu bilmeyenlere futbol öğretebilirler ama Fenerbahçe'ye kadar gelmiş ve gelişimini tamamlamış futbolculara ben sistem öğreteceğim demek Fenerbahçeye ve Fenerbahçelilere sadece zulüm veriyor.

Bir takımın "sistem oturtuyorum" diye maçlar, buna bağlı olarakta kupalar ve şampiyonluklar kaybetme lüksü olmamalı. Belli ki Aykut Kocaman   Barcelona gibi pas yapan bir takım istiyor. İyi de bunu Mehmet Topal, Bekir, Caner, Egemen hatta Cristian gibi isabetli pasları sadece - o da baskı yokken- yanlara yapabilen, ileri oynayamayan sade, agresiflik ve mücadeleden uzak futbolcularla yapmak istemenin sonucu baştan mağlubiyet oluyor.  

Madem sistem öncelikliydi, sisteme göre futbolcu alaydın ya hocam! Oynamak istediğin sistemde kilit olan orta ikilide belkide ligin en ağır ve tek hamleli futbolcuları var. Orada oynayacak futbolcuları sisteme göre seçersin -ki bunların başında Emre gelirdi- forvetine uzun boylu, top tutabilen mücadeleci birini oturtursun sonrada sistemde inat edersin. Bu sistemle oynayacaksan Emre'nin yerine Mehmet Topal'ı almanın mantığını ise hiç çözemiyorum.

Akşam için; içimden geçen kadroda, sağda Krasiç, solda Kuyt ilerde Alex-Sow ikilisi vardı. Zaten şov maçı olan bu kupa mücadelesi için, rakibi ürkütecek bu kadro Galatasaray'ı çıkarken tedirgin edecek  oyun kurmasına engel olacaktı. Ama gel gör ki Aykut Hocanın sistemi var gerisi önemli değil.

Artık Aykut Kocaman'ın görmesi gereken ve deneyimlerle sabitlenmiş bir gerçek var. "Hocam senin sistemin 10 kişilik Galatasaray'a bile yetmiyor. Çünkü oynatmak istediğin sistemle bu kadro akla kara kadar farklı ve sen bu saatten sonra Mehmet Topal'a Cristian'a Selçuk ya da Egemen'e sistem öğretemezsin. Ancak onlara uygun sistemle mücadele edip, yavaş yavaş pas yapan bir takım haline getirebilirsin."

Yanlışta inat olmamalı, Sistem Allah'ın emri değil Aykut Hocam, değişir. Bu kadar hücum gücü bulunan bir takımı futbol fakiri haline getirmeye hakkın yok. Eminim Fatih Terim en rahat galibiyetlerini Fenerbahçe'ye karşı alıyordur ki bu durum diğer takımlar için de geçerli. Fenerbahçe takımına hücum pres yapan her takım Fenerbahçe'nin fişini kesebilir. Daha rahat galip gelinebilecek oyunlar, sistemler varken  bu eziyeti taraftara çektirme Hocam!

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..