Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Biri bana anlatsın

Biri bana anlatsın
 

Bush oğlu BUSH açıklama yapıyor ve diyor ki: Yaşananlar kabul edilemez ve PKK terör örgütünün faaliyetleri bir an önce sonlandırılmalıdır. Hemen ardından Talabani'nin açıklaması geliyor. (Hani şu Amerika'nın demokrasi getirdiği Irak'ın lideri Talabani.) PKK yı bir terör örgütü olarak görmediklerini ve Kuzey Irakta yapılan operasyonun Irak'a vereceği zararları göz önünde bulundurarak bölgeye peşmerge çıkarması yapılacağı açıklamasını yapıyor. Yani ABD PKK ya tavır koyarken demokrasi taşıdıkları toprağın lideri (ABD maşası) Talabani tam tersi bir tavır içinde. İçimden bu ne çelişki demek geçiyor.Kafamda onlarca soru işareti var. Bak bak. Talabani bizim Irak topraklarının bütünlüğünü ve Iraklıları tehdit eden zerre kadar bir icaraatımızın olmayacağı apaçıkken, olası bir tehlikeye karşılık Kuzey Irak'a peşmerge çıkarması yapıyor.Bir başka açıklama ise Kürt lideri Barzani'den. Arkadaş diyor ki Türkiye PKK ya barışçıl bir çözüm sunar ve PKK buna uymazsa ancak terör örgütüdür diyebiliriz ve bizi hedef alan olası bir operasyon olması durumunda ise karşılık vermekten kaçınmayız.

Şimdi bütün parçaları biraraya getirince şöyle bir tablo çıkıyor karşımıza.ABD herkesten çok istiyor doğuda bir Kürdistan Devletini. Beyaz saraydan açıklama yapılıyor. Yaşananlar kabullenilemez. Ama Irakta'ki köpekleri dişlerini göstermekten geri durmuyor. Nasıl oluyorda Irak liderleri kendilerinde bu cesareti gösterebiliyorlar. Tabi ki ABD destekli rahat söylemler bunlar.

Özetle terör bizim tahminimizden daha büyük bir sorun. Ciddi anlamda finanse ediliyolar ve sadece doğu anadolu topraklarından ibaret bir coğrafyada yaşanmıyor.

Bizim siyasiler ise basına sağ duyulu olun mübalağadan uzak durun gibi saçma sapan açıklmalara devam ediyolar. Kapalı kapılar ardında yapılan gelişmeler halkı geriyor. Biri de çıkıp gönlümüze su serpecek dürüst açıklamalar yapmıyor. Olan biteni adam gibi, benim kalın kafamın alacağı sadelikte anlatsın. Çıldırmamak elde değil.

Dileğim o ki lanet olası terör hadisesi ülke mazisinde muzafferiyetlerimiz arasında ki yerini alı ve son bulur.

Son bi şey daha. Beyonce konserini iptal eden Fenerbahçe yetkililerinide teşekkür etmek istiyorum.

Hepinize daha güzel günler dileyerek şimdilik bu kadar diyorum.

 
Toplam blog
: 18
: 381
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

1981 yılında Konya'da dünyaya geldim. Şu an mağazacılık işiyle uğraşıyorum. Evli ve bir çocuk bab..