Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '19

 
Kategori
Güncel
 

Biri Beni Ünlü Yaptı!

Sosyal medyada amacımızı çok fazla sorgulamayız. Günlük haberleri merak eder, son dakika magazin durumundan bilgi alır, arkadaşlarımızın etkinliklerine şahit oluruz. Şahit oluruz mu?

Bu kadar basit bir alışkanlık olduğunu sanmıyorum artık. Bağımlılık yaptı bu bir gerçek. Günlük bir limit koymadığımız zaman kendimizi sürekli instagramda bulabiliriz. Keşfet özelliğinin sihirli dünyasına açılabiliriz. Takip kısmına takip ve beğeni ile teşekkür eder kendimizi doruklarda sanabiliriz. 

Tamam bazen olur canım, insanlık hali...

Fakat!... Öyle bir nokta var ki beni düşündürüyor. İnstagram reklam işinden kendisini geçindirmek isteyen de çok fazla genç var. Profil görüntüleri ile kahve ve çay içerken, sınava giderken, bir yeşillik içinde aniden görüntülenen hissi ile sağlanan gülüşlere 70 bin takipçi gördü bu gözler. Peki ama neden?

Yararlı ve sana bilgisi dokunmayan çok fazla şahsi hesaba bu denli yüklenmen neden? Takip ettiğiniz kişi bir model değil, güncel bir haber sunmuyor. amaca hizmet etmiyor. Aslında ediyor, kendisine...

Peki sen neden takip ediyorsun?

'Onu takip etme, bunu takip etme nasıl olacak instagram modu' deme. Böyle bir popüler mesleği siz bazı insanlara kendi elinizle veriyorsunuz. Sonra iletişim iş birliği için DM yazıyorlar. Ufak butikler de herhalde bu kızcağızda, bu çocukcağızda bir durum var diyerek düşüyorlar peşine. Hop yeni bir iş türedi, tam sosyal meslek.

Sosyal medya, kurumsal yapılarda, dünyayı anlamada oldukça önemlidir. Fakat, yersiz ve amaçsız kullanım yüzünden işlevini şaşıracak.

Şaşırtmayın. Siz de bu dünyanın hazzına kapılıp, benliğinizi kayıplara alıştırmayın.

Aman...

 

www.mervekocaduz.wordpress.com

 

 
Toplam blog
: 7
: 119
Kayıt tarihi
: 05.05.14
 
 

İstanbul üniversitesi Yazar- Editör Social Media&Writer   www.mervekocaduz.wordpress.com www.merv..