Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '15

 
Kategori
Kültürler
 

Biri Bize "yap!" Diyor

Biri Bize "yap!" Diyor
 

Günümüz sistemleri gerçekten de çok akıllı. Teknoloji o derece gelişti ki, insanlar her ne kadar gizli saklı iş yaptıklarını düşünüyor olsalar da çoğunlukla yanılıyorlar.  Akıllı sistemlerin insanları izlemek ve kontrol etmek üzere büyük yol kat ettiğini yaptığınız her hareketin, gittiğiniz her yerin, konuştuğunuz her sözün, yazdığınız her yazının mutlaka birileri tarafından izlenebildiği görülebildiği ilginç bir çağı yaşıyoruz. Belki bizim gündemimizde yok ancak, sanal mutluluk, sanal mutsuzluk, savaşma isteği gibi bir sürü istek yaratma akıllı sistemler tarafından mümkün olabilir.
 
Aklınızdan geçen harikulade bir fikrin dünyanın bir başka tarafında uygulamaya geçirildiğini görüp hayret edebilirsiniz. Bunu ben de düşünmüştüm dediğiniz eminim bazı şeyler oluyordur. Bu konuda bilmediğimiz derinlikte bilgiler bizi fazlasıyla korkutmamakla birlikte yapılan her ürün aynı zamanda bağımlılık da yaratacak şekilde tasarlanmış, tüketim ve üretim güvenliği sağlanmıştır. Bu basitçe derelerin denize bağlanması gibidir. Sözgelimi;
Her elektronik sayaç abonenin on yıl boyunca yaptığı her hareketi kontrol altında tutabilir. Öyle ki, tüketim ve üretim endekslerine göre kişi asla yalan beyanda bulunamaz.
Her elektronik araç, istenirse çok uzaklardan durdurulabilir, kaza yaptırılabilir. Aynı zamanda yaptığınız her konuşma ilgili yerlere iletilebilir.
Cep telefonu ile yaptığınız her konuşma görüşme kaydedilebilir ve istendiği zaman ortamdan alınabilir.
Ekranlar, (cep telefonu, bilgisayar ekranı, televizyon vs) karşısında yapacağınız her eylem kaydedilebilir ve istendiğinde ağ üzerinden anında alınabilir.
Yazıcıya gönderdiğiniz her yazı, yazıcıya önce kaydedilir. Programı yazanlar,  yazıcıya gönderilen ve kaydedilen bir yazıyı otomatik olarak ağ üzerinden çekebilir.
 
Bu dediklerimiz pekâlâ mümkün sistemler. Bu sistemlerin uygulanabildiği bir dünyada sizin özeliniz diye bir şey olmadığı gibi devletlerin de özelleri büyük ihtimalle ortadan kalkıyor.
Bunlar sadece örnekler, bu örnekler en basit düzeyde kalanlar. Tanrı olmaya soyunmuş günümüz insanları gerçek krallıklarını tesis edebilmek için amansız bir savaş veriyorlar. Kazanılan bilgiler ne zamanki, bilgi değerini yitiriyor işte o zaman genel olarak insanlığın kullanımına açıyorlar. İnsanlar önceleri şaşırıyor, bir müddet sonra ise artık onlara cazip gelmemeye başlıyor. O zaman da insan genelini şaşırtıp uzun süre oyalayacak bir başka oyuncağı insanın eline bırakıveriyorlar. Burada insanlar şöyle bir düşünce içine girmiyor. Ya, bu teknolojiyi gece gündüz kafa yorup elime veren insanlar gerçekte neyin peşindeler. Öyle ya bu kadar zeki insanlar sadece kâğıt (para) stokluyor olamazlar.
 
Tavsiyem, yarın utanacağınız şeyi bu gün de yapmayın. Bu da dinimiz İslam ile aynı kapıya çıkar. Bu da ciddi bir nefs kontrolü ile olabilir ki, insanın hayatı boyunca yaşadığı en büyük savaştır. Galip gelmeniz, gelmemiz dileğiyle..
 
 
 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..