Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Biri bizi kandırıyor hem de çok kolayca

Biri bizi kandırıyor hem de çok kolayca
 

kangal köpeği


DÜNYANIN EN AKILLI AMA EN APTAL KÖPEĞİ; KANGAL

Dünyanın her bölgesinde, o bölgeye veya ihtiyaçlara uygun çok çeşitli köpek türleri üretilmiştir. Örneğin; evde yaşayacak bir köpekle kızak çekecek veya bekçilik yapacak köpeğin boyutları doğal olarak farklı olması istenir. Bu yüzdendir ki, evlerde yaşayacak köpekler küçük olarak belirlenirken diğerlerinin büyük olması istenir.

Köpeklerde diğer önemli bir özellik de zeka düzeyi veya eğitilebilirliktir. Bu konuda rakipsiz tek tür olan ülkemizde yıllarca adam yerine konulmayan kangal köpekleridir. Günümüzde birçok kişiye diğerleriyle anlaşmak için birkaç yüz kelime yetebiliyorken, normal bir kangal köpeğine üç yüz civarında kelime öğretebilmek mümkündür.

Kangal köpeklerinin bir diğer üstün özellikleri ise, oldukça iri olan cüsselerinden başka çobanlık yapmak için birçok yeteneklere sahip olmalarıdır. Bir sürüdeki bütün köpekler, sürüye kurt yaklaştığında o kurtun peşine gidip, sürüyü sahipsiz bırakmayacak kadar akıllıdırlar.    

Sürüdeki bir hayvan, özellikle yavrular, bir şekilde sürüden ayrı kalır ve çoban da bunu fark etmezse, sürüdeki köpeklerden biri onun başında bekçi kalır. Çoban gelene kadar da yerinden kımıldamaz.

Diğer bir özellikleri de sürüye yaklaşan insanların niyetlerini sezebilmektedirler. Örneğin sürüye yaklaşan bir insanın niyeti kötüyse anında müdahale ederken, sıradan bir insana hiç tepki göstermezler.

Bütün bu üstün özellikleri Kangal köpeklerini dünyanın en yetenekli çoban köpeği yapmıştır. 

Bütün bu üstün özelliklerine karşılık, kangal köpeklerinin de zayıf bir tarafları vardır, tereyağı.

Kangal köpeklerinin koruduğu bir sürüden hayvan çalmak isteyen hırsızlar için normalde köpekleri etkisiz hale getirmek çobanlardan çok daha zordur. Çobana bir silah doğrultulduğunda teslim olabilir ama bir kangal asla teslim olmaz ve silah doğrultana büyük sıkıntı verebilir.

Tecrübeli hırsızlar bu probleme çok kolay bir şekilde çözüm bulmuşlardır. Önceden topladıkları birkaç koç boynuzunun içinde en derine çok az miktarda tereyağı doldururlar. Sürüye yaklaşırken bunları köpeklere atarlar. Koç boynuzunun içindeki tereyağının kokusunu alan köpek çıldırmış bir halde tereyağını yemeye çalışır. Koç boynuzunu ağzında çiğneyerek ezmeye çalışır ama gücü yetmez. En dipteki tereyağını diliyle çıkarmaya uğraşırken o kadar kendinden geçer ki; hırsızlar çobana fark ettirmeden istedikleri kadar hayvanı çalıp kaçabilirler.

Bütün bunları niye mi anlattım? Cevabı çok basit; muhalefet partileri veya insanlarımızın önüne böyle bir koç boynuzu atılıyor ve bizler veya muhalifler haftalarca o boynuzla meşgul olurken, sürüden hep birkaç mal kaybolup gidiyor.

Türkiye gündemi bir konuyla fazla ilgilendiğinde, ortaya hemen başka bir gündemin atılmasının sebeplerinden biri de bizlerin bu zayıf tarafı olmasın sakın. Mesela Turgut Özal'ın zehirlenme veya çürümeyen cesedi hikayeleri. 

 
Toplam blog
: 65
: 1039
Kayıt tarihi
: 26.11.11
 
 

Yüksek nükleer fizikçi ( İ.T.Ü.) En son Ankarada bir devlet üniversitesinde BİLGİSAYAR dersin..