Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Biri bizi kandırmaya çalışıyor.

Biri bizi kandırmaya çalışıyor.
 

Gülnar İlçesi mahalle ve köy muhtarları için düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Faruk Uzel, dünyada bir nükleer ligi olduğunu belirterek, "Bu nükleer ligindeki ülkelerin hepsi G-20 diye adlandırılan dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş 20 ülkesi ve birkaç tane daha ülke, bunun anlamı ne? Birincisi bu ülkelerin hepsi kendi enerjilerini kendileri karşılıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2011 senesinde enerjiye, dışarıya verdiği para 50 milyar dolar. Bu 50 milyar doları biz dışarıya vermezsek, bu memleketin bütçe açığı kalmıyor. Daha ucuz enerjimiz oluyor ve kendi milli enerjimiz oluyor

 

BİZ DE DİYORUZ Kİ;

 

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2011 senesinde enerjiye, dışarıya verdiği para 50 milyar dolar. Bu 50 milyar doları biz dışarıya vermezsek, bu memleketin bütçe açığı kalmıyor. Daha ucuz enerjimiz oluyor ve kendi milli enerjimiz oluyor" diye beyanat veren sevgili polis abi....

Birincisi seni keklemişler. enerjiye verdiğimiz rakam 50 milyar dolar değil

İkincisi bütçe açığımız 50 milyarın 3 katı, yani 50 milyar değil..

Üçüncüsü akkuyu nükleer santrali üretilen elektriğin yaklaşık %8-10 u kadar. dolayısıyla santral yapmış olsak bile hala dışarıdan enerji hammaddesi almak zorundayız.

Dördüncüsü, 50 milyarı dışarı vermemek için bütün elektriği nükleerden elde etmek gerekir. bunun için kaç santral gerektiğinden haberin varmı?

 

Beşincisi; biz Türkiye’den  bahsederken “ÜLKEMİZ” deriz, Ruslar da “Türkiye Cumhuriyeti” der. Farkı fark edebildiniz mi?

 

 

 
Toplam blog
: 40
: 645
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

PhD (Nükleer). Başka söze gerek yok bence... İçel'de yaşıyorum. ..