Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '19

 
Kategori
Futbol
 

Biri Hatırlatsın

               Pazar akşamı Fenerbahçe mutlak favori olmadığı bir maça çıktı. Rakibi Süper Ligin en çok gol atan takımıydı ,  beş maçtır yenilmemişti  ve hücumu seven bir hocası vardı . Bunlar hep artı rakip ve bu lig için. Fenerbahçe ise milli arada forvetini kaybetmiş ,  yedek forveti  antrenmanda sakatlanmış ve zaten uzun zamandır  sakat olan Max Kruse ‘ da olmayınca hücumda çok alternatifi kalmamıştı. Kadro açıklanınca en uçta Moses’ i beklerken Alper’ i   görmek şaşırttı.  Makul olabilir bu plan .Sonuçta Alper’ in enerjisinden , araya kaçmasından yararlanmak  onun orta sahaya verdiği desteği kullanarak  en azından Vedat Muriç yokken önde eksik olan baskıyı yakalamak için bir fırsat olabilirdi. Kısmen başarılı olsa da bu plan zaten ön alan ve orta saha altılısından beşi orta saha olunca kısır bir maça döneceği belliydi.

               Yeni Malatya’ nın planı çok netti. İkinci bölgede bekle ,kapılan toplarda hızlı oyna baskıdan kurtul.  Kanatlarda  zaten hızlı adamlar var. Orta sahada Guilherme var.  Forvette Jahoviç var.  Oldukça yetenekli ve hareketli bir hücum hattı. Hem de bir Anadolu takımı için .  Eğer Guilherme ve Bifouma kahraman olmak istemeselerdi   ,   son paslarda gerekli dokunuşları yapabilseler ilk yarıda farklı olabilirdi maç. Fenerbahçe için durum farklı  .  Sağ kanatta Moses  ,   solda  Tolga  önde Alper  gerekli hareketliliği ve yeteneği sağlayamadı. Tolga için beklentim yok yapacakları sınırlı ve elinden geleni yapan bir oyuncu . Hani şapkadan tavşan çıkarmasını beklemiyorum. Hoca da beklemiyordur.  En azından Gökhan Töre kanadını engeller diye düşünmüştür. Ama Moses için beklenti fazladır ve geldiği günden beri verdiği katkı ortada. Sert oyunda fazla kırılgan ,  beki ile iletişimi kötü. Çizgide kalmaya devam ettikçe hücum anlamında genişleme olamıyor birde maalesef hala  anlamadı ama burası Katar Ligi değil artık anlaması lazım . Herkesi çalımlayıp gol atacağı yer değil . Zaten maç sonu haritalarında Tolga dan dolayı atakların büyük kısmı sağdan denenmiş  ama sonuç alınamamış. Oyun içerisinde kanat değişikliği de yaptı ama çok etkili olamadı.

                 İsla yokken sağ bekte Dirar oynadı.  Bifouma karşı kötü oynamadı .  Altay gene yan toplarda tehlikeli sinyaller verdi. Karşı karşıya pozisyonda işini yaptı ama her yan top tedirgin ediyor beni. İptal edilen golde de faul vardı evet ama hakem verse golü şaşırmazdım.  Zanka çok kötüydü bu maç  ,  Ağır olduğunu biliyorum Zanka’ nın ama bu maç özelinde iyi değildi.  Çok top kaybı yaptı daha sonra rakibin hızlı girdiği pozisyonlar onu tedirgin etti ve geriye iyice yaslandı. Doğal olarak takım boyu uzadı. Diğer maçlarda en azından topla ilişkisi iyiydi . Topla dripling yapardı onları yapmadı. Geriye yaslandı  takım boyu uzadı. Zaten yeteneği kısıtlı olan takım rakibi sıkıştırıp baskı yapacak alanda bulamadı. Buna rağmen önde girebilirdi devreye , Emre penaltı kaçırdı.

                  İkinci yarı başladı ama Malatya’nın ilk yarı oyunundan farklı olarak daha geriye çekildi. Rakibi karşıladığı yer birinci bölgeye yaklaştı. Fakat Gustavo, Ozan ve Emre’ li orta saha herhangi   bir çözüm üretemedi.  Emre’ nin maç boyu temposu çok düşüktü.  Daha erken alınabilirdi oyundan .  İlk değişiklik olduğunda Gary   Alper’ in yerine oyuna girdi.  Tolga çıkar diye belmiştim. Moses    forvete geçti  kısa süreliğine.  Gene bir değişiklik olmadı oyunda .   Yeni bir şey denemedi. Tolga yı çıkartıp Jailson’ u aldı ve bu artık ben beraberlik istiyorum   anlayışının en belirgin olayıydı.  Bütün  maç bunu istediğini bas bas bağırdı aslında. Ama bu en bariz olayıydı. Bu kadar orta saha oyuncusuyla oynanır bu oyun .Rakibi çıkartmazsın ,Ceza sahası çevresinde baskı yaparsın anlarım ama böyle bir oyun yokken sorun çözme yeteneği olan  Deniz, Ferdi, Zajc  gibi oyuncuları almazsan ve son bölümde Ozan’ ı forvete yollarsan taraftarı kaybedersin.

                    O taraftar sizi  getirdi buraya, çünkü yıllar önce hikaye yarım kaldı. Tamam kadro aynı kadro değil , Lig aynı değil ama hoca aynı kalsın ister taraftar. Şuursuzca baskı yap yenilelim gerekirse anlayışı değil bu. Taraftarda aynı değil artık. Futbolu biliyor ,gelişiyor araştırıyor izliyor. Siz yaptığınız değişiklikle ne istediğinizi belli ediyorsunuz yani.  Öyle maç sonu Biz Fenerbahçe ‘ yiz demekle tatmin olmuyor taraftar .  Evet bu sene farklı lig . Daha kırılgan ve kolay maç yok ama dakika 70’ de beraberlik iyi mesajını siz verdiniz oyuncularınıza. Bir şey söylemesiniz de olurdu. Kenarda Jailsonu, Tolgay’ ı görünce son dakika korner vuruşuna gönderemezsin Serdar’ ı  . Zaten hoca beraberlik istiyor , top felan kapar rakip fikri çıkmaz aklından.

                    Yani sizin bize hatırlatmaktan vazgeçip asıl kendinizin hatırlaması gerekiyor. Burası Fenerbahçe. Bu ligde 1 puan bile değerli evet ama o kısımlarda değiliz henüz. Bütün rakipler kötüydü ve yavaş yavaş toplanıyorlar. Bu arada puan farkını açma fırsatını kaçırdık. Eksiklik, sakatlık zor fikstür dedik ama beraberlik için Malatya’ ya gelmek ,  sizin bu kadar erken tedirğin olduğunuzu görmek sanırım kaybedilen puanlardan daha acı.

 

 
Toplam blog
: 5
: 53
Kayıt tarihi
: 04.11.11
 
 

kamuda memur olarak çalısıyorumm.futbol ve hayata dair izlenimlerimi paylasmak istiyorum belki do..