Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Biri olmadan öteki olmaz

Biri olmadan öteki olmaz
 

Bildiğimiz gibi gece ve gündüz birbirlerini tamamlar. Gündüz olmadan gece, gece olmadan gündüz olamaz. Mevsime göre uzunlukları değişir ama toplamları bizim şu yaşadığımız günlerde Dünyamızda hep 24 saattir. Güneş battıktan sonra gündüz yavaş yavaş yerini geceye bırakır. Sabah güneş doğmadan biraz önce de tersi olur gece yavaş yavaş yerini gündüze bırakır. Kavga etmezler ve birbirlerini rakip görmezler çünkü bilirlerki varolmak için birbirlerinin varlığına muhtaçtırlar.

Ayrıca herbirinin Dünya’daki yaşam için ayrı görevleri vardır. Öneğin gündüz olmasaydı insanlar dahil oksijensiz yaşayamayan birçok canlı türü olmazdı. Çünkü gün ışığı olmadan bitkiler fotosentez yapamaz ve oksijen üretemezlerdi. Aynı şekilde gece olmasaydı ekosistem için gerekli birçok doğal olay olmaz gene birçok canlı türü yaşayamazdı.

Kadın ve erkeklerin birbirlerine bağımlılığı çok defa gece ve gündüzün durumuna benzetilir. Birçok kadın ve erkek karşı cins olmadan kendi cinsinin de olamayacağını bilir. Ama buna rağmen hayret verici bir şekilde bilmez gibi davranır ve karşı cinsi rakip olarak görürler. Halbuki kadın ve erkeğin durumu gece ve gündüzünkinden farklı değildir. Birbirlerini rakip olarak görmeyi aşıp birbirlerini tamamladıkları ve tıpkı gündüz ve gece gibi Dünya’da birbirlerini tamamlayan işlevleri olduklarının farkındalığına vardıkları zaman sanırım cinsler arası sürtüşmeler azalacaktır

Rasih Bensan 14 Kasım 2012

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..