Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '17

 
Kategori
Dünya
 

Biri Şu Barzani'ye Saddam'ın Sonunu Hatırlatmalıdır...

Biri Şu Barzani'ye Saddam'ın Sonunu Hatırlatmalıdır...
 

Amerika/İsrail bölgede oynanan satrançta yeni bir taş sürdü...Buna ister piyon deyin, ister at deyin...Bu piyonun adı Barzani...

Barzani'ye referandum için yeşil ışık yakan sadece İsrail gibi görünse de herkes biliyor ki, Amerika da sarı ışık yakmış gibi görünüp aslında yeşil ışığı yakmış durumda.

Sonuçta Barzani, bindi bir alamete gidiyor kiyamate, misali referandum yoluyla kazanmak istediği bağımsızlık hevesi başına bela olacak...

Burada önemli olan bu bela'yı bizden bulmamasıdır Barzaninin...Türkiye, hem akidevi olarak hem siyasi olarak uyumlu olduğu Barzani'yle "düşman" olmamanın yollaranı aramalıdır.

Aslında, Barzani'nin tarihi tecrübesi, bu bölgede Türkiye ile "papaz" olmaktan kaçınmasını gerektirir ama anlaşılan o ki, Barzani'ye sağlam (sandığı) destekler verilmiş; vaadler de bulunulmuş...

Meseleye Türkiye açısından bakıldığında, Barzani'nin kurmayı hayal ettiği bağımsız devletin bize de musallat olması ihtimalinin bile katlanılamaz olmasıdır.

Barzani bugün, tüm Kürtleri içine alacak bir hayali "liderlik" peşinde koşmuyor bile olsa, zaman içerisinde başka fitnelere sebep olabilecek bir adım atıyor.

İsrail'in oynadığı satranç'ta bir "at" olarak L çizen bir hamle yapıyor, bu hamlenin Türkiye sınırını da zorlamış olacak... Bu hamle Türkiye için bir "savaş sebebi" olsa bile, iş bu noktaya gelmeden emperyalist oyununa düşülmemelidir.

Elbette, aklı selim ve barış tek tarafın arzusuyla olmaz... Karşı taraf da bir noktada aklı selim göstermelidir... Amma Barzani aklını "üst akla" teslim etmiş görünüyor.

Umarız ki, Türkiye'nin dostane bir dille anlatmaya çalıştığını anlamamakta ısrar eden Barzani, bölgede yaptığımız kapsamlı askeri tatbikatın dilinden anlar.

Aksi halde, ne Türk'ün ne Kürt'ün, ne Arap'ın; ne Sünni'nin, ne Şii'nin işine gelecek çok tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilecektir... Bu sonuç sadece İsrail ve Amerika'ya yarayacaktır.

Biri bu Barzani'ye Saddam'ı hatırlatmalıdır. Belki Saddam'ı ve başına gelenleri hatırlarsa, kendi makus talihinin de ne olduğunu anlar da tehlikeli sevdalardan vaz geçer.

Henüz vakit varken...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..