Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Birileri şikeyi yeniden tanımlasın ...!

Birileri şikeyi yeniden tanımlasın ...!
 

Bizi şike manyağı edenler düşünsün, herşeye şüpheyle bakmaya başladık. Hatta kale direklerine bile ( özellikle Trabzondakiler,  üç topta direkten dönmez ki, kardeşim biri içeri düşerdi, kesin şaibeliydi o direkler..!).

Galatasaray'ın güzelce ayartıp yaptığı transferler takımları küme düşürdü, kendisini de şampiyon yaptı. Necati oynuyor olsaydı Antalya nerede olurdu, ya da Yiğit'li Manisa kendini kurtarabilirmiydi, bilinmez ama Galatasaray'ın transferleri kendisi hariç kimseye yaramadı.

Geçen yılki şike davasına bakıldığında Fenerbahçenin suçlandığı transferler bu yılki Galatasaray transfer sisteminin yanında sönük kalıyor. Aynı durum söz konusu; yine birinci ve ikinci takımın mücadelesi var. Geçen yıl Emenike Trabzon ve Fenerbahçe maçlarında oynamamış, Sezer iki maçta da oynamıştı. Eğer sezer iki maça da aynı gözle baktıysa -ki benim şüphem yok-  denge söz konusu.

Bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Ordu ve Manisa maçlarına bakılması bile dengesizliği görmek için kafi, sonuçlar mesele değil.  Ordu maçında,  takımı bu yıl sırtlayan Culio'nun transfer çıkmazına sebep olunması, Fatih Terim'in bile ne açıkladığını bilmeden suçluluk duygusuyla sağa sola laf atması (Erman Toroğlu ile ilgili kısmı hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim), Manisa'da Yiğit'in yer alamamasının hangisi  geçen yılki  transfer şikelerinden ! daha masum.

Necati'nin tam Galatasaray'a karşı oynayacağı hafta transfer olup,"etik olmaz ben artık oynamayayım" demesi hangi dürüstlükle ifade ediliyor.

Geçen yıl yaşanan transferler için insanlar bu kadar içerde yatıyorsa birilerinin ömür boyu çıkmaması lazım ya da Adaletimizin şike tarifini yeniden yazması lazım.....

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..