Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

Birileri tartışıyor…

Birileri tartışıyor…
 

Birileri tartışıyor…

Televizyon kanallarını dolaşıyorum. Hayretler içinde kalıyorum. Bir takım adamlar hemen her kanalda hararetle tartışıyor. Türk askeri darbe yapacakmı. Türk askeri bunca faili meçhulün faili mi? Beyler utanmasa, evde karısı ile yaptığı kavgadan bile askeri sorumlu tutacak. Bunlardan yeterinden çok da yazılı basında var.

Sayın Genel Kurmay Başkanı her konuşmasında TSKnın demokrasiden ayrılmayacağını üzerine basa basa söylemesine rağmen bir karalama, bir aşağılama kampanyasıdır sürüp gidiyor.

Kim bunlar? Ağızlarından salyalar saçarak askerimize saldıranlar kim? Ben şahsen hiç birini tanımam. Ama ufak bir araştırma gösteriyor ki, hepsinin tuzu kuru. Yani gelirleri yerinde. Mehcut düzen belliki yaramış onlara. Aman böyle gitsin havasındalar.

Oysa, sokağa çıktığınızda bambaşka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz. İşsizlik tarihin en büyük noktasına ulaşmış. Birilerinin manipülasyonu ile 13.8 deniyor. Oysa nasıl her şeyi dolara endeksli hesaplıyorsak, işsizliği de dolar bazından hesaplarsak karşımıza çıkan rakam yüzde 29. Ama o kıymetli, vede değerli zevatın böyle bir konuyu tartışma niyeti yok. Belliki çok memnunlar. Varsa yoksa demokrasi kalkanının arkasına geçip askeri aşağılasınlar. Nasılsa sayın genel kurmay başkanı darbe olmuyacak dedi. Artık korkuları yok. Hücum askere.

Bir bakalım isterseniz. Asker her zamandan türkiyenin en itibarlı kurumudur. Askerin bu itibarının zedelenmesi, onların istediği gibi pasif, pısmış birilerinin elinde ouyncak olmuş hali kimin işine yarar?

1) Demokrasiyi, laikliği kaldırıp yerine şeriat düzeni getirmeyi özleyenlere,

2) Türkiyeyi bölmek, parçalamak isteyenlere

Yukarıda bahsi geçen her iki kesimden de ülkede yeterince mevcut. Ancak sayıları hakkında yanılmamak lazım. Türkiyeyi tanımayan biri medyayı izlese bunların tek sorunu “darbe meselesi” diyecek.

Oysa durum tamamen farklı. Emekli işçi alacağı 20 tl. zam ile dubaide tatil yeri rezervasyonu yaptırmakla meşgul. Çalışan kesim her sene arabasını yenilemekten bıkmış, uçan arabaların bir an önce trafiğe çıkması için gösteri yürüyüşleri yapıyor. Okuyan kesimin tamamı üniversite mezunu, apartman kapıcılığı için en az iki diploma isteniyor.

Yaptığım şaka bile ne kadar soğuk değil mi? Milletin derdi iş, milletin derdi aş. Milletin derdini dile getirenlere zaten medyanın büyük bir kısmı kapalı. Bu zemberekleri sonuna kadar kurulu demokrasi havarisi zevat da iktidar partisini “işte aslan demokrat” “işte madur demokrat” diyerek kanal kanal, köşe köşe gezdiriyor.

Bana sorarsanız, bencede demokratlar. Hemde kendi belirledikleri başkan adayına rakip çıktı diye il kongrelerin iptal edip ileri erteleyecek kadar.

Pazartesi, Temmuz 06, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..