Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Birilerinin bulup icat ettiği teknoloji sayesinde beleşten yaşayıp gidiyoruz işte

Birilerinin bulup icat ettiği teknoloji sayesinde beleşten yaşayıp gidiyoruz işte
 

Eminim altı ayda varacağı yere altı saatte giden, uçaktan inince bu rahatlık ve konfor için kendisine pay çıkarıyordur: ”Biz insanlar böyleyiz işte!”

Sen ne yaptın ki? Uçağı sen mi icat ettin? Birisi yapmasaydı yürüyerek, at eşek sırtında filam, ya da hiç gidemeyecektin.

Teknolojinin yardımını hiç söyleyen yok. “Ben yaptım”

Gizli bir el yeryüzünden bilimi, teknolojiyi, sanatı kaldıracak, ben o zaman göreceğim sizi nankör fareler!

Ak Parti icraatçıları durmadan kendilerini dahi ilan ediyorlar: “Biz yaptık, biz böyleyiz, yaparız işte, Tayip başkanın ayaklarına kırmızı halılar…”

Kuyrukları siz mi kaldırdınız? Hayır, teknoloji.

Hırsızları siz mi yakalıyorsunuz? Hayır, kamera.

Ankara yolunu siz mi 3 saat yaptınız? Hayır, hızlı tren; yani teknoloji

Bu ne utanmazlık ya! “Teknolojinin yardımıyla…”  bari de.

Yok, yok, bilim, teknoloji ve sanatın hayatımıza etkisi bir süre Tanrının eli marifetiyle ortadan kaldırılsa ben o zaman görmek isterim bu akılsızların halini! Bilime, bilim adamlarına, sanatçılara ve teknolojiyi yaratanlara teşekkür edeceksin!

Ya kardeşim sen hayatın boyunca bir şey yapıp ortaya koydun mu? Onun bunun malını kullanıyorsun.”Ama parasını veriyorum” Olmasa parasını versen de alamayacaksın. Aslında her insana hayatında insanlığa faydalı bir şeyi yapmayı veya bulup icat etmeyi mecbur edeceksin.

Bir de hani teknoloji ile hayatımız değişiyor ya, bu değişimin başarısını da hükümetler sahipleniyor. “Artık Türkiye görüntülü konuşuyor; biz yaptık” 3G teknolojisinin yaratıcısı Recep Tayip Erdoğan mı?

Ben hiç dua etmem ama Tanrım ilk kez teknoloji olmadan şu soytarıların ne hale geleceğini bize göster nolur! Cebindeki paraya güvenerek Mercedes’i beğenmeyen öküzün donunu bile bağlayamayışını seyretmek amma da zevkli olacak hahahahahaha!

Kerim Korkut bilim adamlarına, sanatçılara ve teknolojiyi yaratanlara hâşâ Tanrı gibi tapar. Onlar olmasaydı biz hiçtik. O nedenle kuracağımız düzen tamamen bilim ve teknolojiye dayanacak. Ve üstelik padişah kılıklı birileri gibi ikide bir “Biz yaptık” demeyeceğiz; her başarıdan sonra Aniştayn’ın mezarına bir gül koyacağız!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..