Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Birilerinin DTP’lilere SUS deme vakti gelmedi mi ?

Birilerinin DTP’lilere SUS deme vakti gelmedi mi ?
 

Halka kin ve nefret aşılaynlar kimler acaba ??


Bu yazdıklarımı nasıl değerlendirseniz değerlendirin. Biliyorum çok kimse bana kızacak, yargılayacak belki de, ama ben bu görürümde ısrarlı olduğumu belirtmekle yetineceğim.

Yazıya konu olan olay DTP’lilerin, daha doğrusu DTP’li vekillerin başını çektiği bir grup DTP’lilerin hoş olmayan, hırçın, arabozucu, muhalif olmaktan uzak, düşmanca ve Pkk’nın sesi gibi davranarak demeçler vermesi, halkın karşısında, ağızlarından salyalar akarcasına konuşmalar yapması.. Bu tavır beni irite ediyor. Midemi bulandırıyor doğrusu. Onların bu tavırlı konuşmalarına maruz kalan kimlerdir? Görünüşte AKP hükümeti gibi algılansa da, kendilerini farklı bir devletin insanları konumunda gördüklerinden olsa gerek, hedefleri ve muhatapları Türkiye’dir, Türkiye’deki Kürtlerin dışındaki herkestir.

Nedir mevzu? Şudur:

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Davos'ta düzenlenen Gazze panelinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e <ı>“Çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyorum. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyen ve paneli terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, <ı>“Siz de çocukları öldürmesini iyi bilirsiniz” demiş. Bunu da memleketim Elazığ’da, hem de Karakoçan’da DTP’nin seçim bürosunun açılışında bir grup Dtp’lilere hitaben söylemiş. Peki nerden çıkmış bu ?

Sıkça bu tür çıkışları yaptığı bilinen DTP’li vekillerin bu tavrı ilk değil. Çok daha ileri giderek, Türkiye’yi İsrail ile aynı kefeye koyan Emine Ayna isimli vekil, <ı>“Kürt halkının Filistin halkı ile aynı acıları yaşadığını “ iddia ederek, 2006 yılı Mart ayındaki Nevruz gösterilerinde Diyarbakır'da 4'ü çocuk 11 kişinin öldüğünü söyleyerek 3 gün süren olayları hatırlatmış ve Başbakan Erdoğan'ın o zaman <ı>“Çocuk da olsa, kadın da olsa gereği yapılır” dediğini öne sürerek, bu çocukları polisin ve askerin bilerek ve isteyerek öldürdüğünü” ifade ediyor. Şöyle de devam etmiş:

<ı> “AKP'ye diyoruz ki; çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz. Siz değil miydiniz kadın da, çocuk da olsa muhalif de olsa ‘özgürlük talebi olana gereğini yaparız' diyen siz değil miydiniz? Bugün hangi yüzle İsrail'e döner ‘Çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz’ dersiniz. İsrail'e bunu söyleme hakkı olan tek halk Kürt halkıdır. Çünkü bugün dünyada Filistin ile aynı acıları çeken halk Kürt halkıdır. O yüzden yüreğimizden ciğerimizden hissediyoruz çektikleri acıyı. Aynı acıları bu halk burada çekiyor. Aynı bombalarla ölüyor. Bu yüzden diyoruz ki; Başkasına akıl vereceğine önce kendi evindeki pisliği temizle.”

Bu ne aymazlıktır? Bu ne terbiyesizliktir !.. Türkiye’nin sizin desteklediğiniz ve toz kondurmadığınız Pkk terör örgütüyle mücadelesi ile İsrail’in Hamas’la ve benzerleriyle yaptığı mücadele aynı mücadele midir? Evet İsrail’in Filistin’de ve Gazze’de yaptıklarını hiç kimse onaylamıyor. Ölçüsüz güç kullanımını hiç kimse desteklemiyor. Ama Türkiye’nin Pkk ile mücadelesinin, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı “ölçüsüz güç” ile ne alakası var. Emine Ayna gibi şahıslar, halkı galeyana getiriyorlar. Hem bilgisizleri hem kimleri ve hangi düşünceyi korudukları, gözettikleri ve kimlerin desteğiyle konuştukları bellidir. Türkiye devleti hiçbir zaman sivil vatandaş üzerinde bu denli bir güç kullanmamıştır. Kullanmamalı ve kullanmaz da !. Sizin <ı>“çocuklar öldü” dediğiniz olaylarda, o hoş bir geleneksel eğlence ve kutlama olması gereken Nevruz kutlamalarında, Türkiye karşıtlığı gösterileri haline gelen olaylarda, çocukları ve kadınları ön plana süren kimdi? O gösterilerde o çocukların ne işi vardı? Bunu kim organize etti veya kim provoke etti? Siz mademki özgürlükten ve kardeşlikten yanasınız Partinizin adı da bunu simgeliyor, neden böyle bir tertibe boyun eğdiniz. Neden sağ duyulu davranıp da, halkı yatıştırmadınız. Neden sürekli bu halka nefret ve kin pompalıyorsunuz?

Bir siyasetçi olarak, hele ki bu ülkedeki her bir vatandaşın emeğinden kesilen vergilerden aldığınız o maaşları neden hak etmek için çaba sarf etmiyorsunuz da, meclise geldiğiniz günden beri siz ve sizin gibiler nefret, kin ve öfke siyaseti yapıyorsunuz? Sonra da saygı bekliyorsunuz? Sevgi bekliyorsunuz? Hoşgörü ve anlayış bekliyorsunuz? Yalan ve yanlışlarla yaptığınız politikanın neye ve nereye hizmet ettiğini herkes biliyor. Bu politikalarınızı ancak sizin şakşakçılarınız alkışlayabilir. Ama alkışlamayan o kadar çok insan var ki bu topraklarda. Ve siz onların bu tepkisine mağlup olacaksınız. Türkiye’de Türkler-Kürler ayrımını yapan sizler bu ayrımın ve ayrılıkçı politikaların altında kalacaksınız.

Birileri çıkıp, demokrasiden bahsederken, anlayış beklerken. Bunu bir kez daha düşünmeliler. Bırakın eskisi gibi bu topraklarda insanlar istediği gibi yaşasınlar. Kürt halkı ne Filistin halkı gibi mağdur ve mağrurdur, ne de Türkiye devleti İsrail gibi acımasız ve katildir. Türk askeri dağlardaki teröristlere bomba ve kurşun yağdırıyor. Neden ? Terörün can damarı oraları olduğu için. Türkiye’yi bölmek isteyen hainlerin ve destekçilerin oralarda barındığı için. Bu topraklarda yaşayan ve yaşamak isteyen halkının tepesine değil. Neden Diyarbakır’ın tepesine bomba yağmıyor ? Neden Şemdinli sokaklarında Sniper’ler dolaşmıyor ?

Sizi kınıyorum ve bırakın bizi kendi halimize.. Kimse bu ülkede barış ve kardeşlik ortamını bozacak eylemler ve davranışlar istemiyor. Herkes barış istiyor. Terör istemiyor. Ayrımcılık istemiyor. Herkes demokrasi ve ortak paylaşım istiyor. Eşitlik istiyor. Bunun aksini isteyenler ve düşünenler kimler. Bırakın bizi kendi halimize !.. Kürtler ve Türkler ortak noktayı nasıl olsa bulacaklardır. Ama sizin ve sizin gibilerle değil..


../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..