Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Birinciyiz kırolukta

Birinciyiz kırolukta
 

sadakatsizce davranmışlığımız yoktur diyemeyiz


Arada bir dilimiz sürçer ise affola, tutmasını biliriz de kemiği yok bunun. Yeri geldi kimi zaman birbirimizi kırdığımız olmuştur en ağırından. İsteyerek olamaz tabii ki ama istemeden de olsa birbirimize sadakatsizce davranmışlığımız yoktur diyemeyiz. Bazen o küçücük oğluşuma bile kızdığım olmuştur. Ama inanın ki insanoğlu çabuk alevlenip çabuk sönen bir yapıya sahip. Özellikle biz yurdum insanımız milletçe asabiyette birinciyiz. Kızarız, birbirimize söveriz, sayarız ama sonuçta kendimiz kaybederiz. Neden; sabırsızlığımızdan tabii ki. Dilin kemiği yok ki kırıp içeri alıversek.:)) Tam süper olacak. . .

Başlıca birinci olduğumuz alanları sıralayacak olursak :

1. Trafik : En başsıraya bunu koydum çünkü bu konuda dünyaca ünlüyüz :)) 100km hızla gideriz yavaş didilecek yolda. Arada mesafe bırakmayız. Delikanlıyı bozar! Araya araba soktutturulmaz. Sol şeridi kaparız ama hızlı gitmeyiz aheste aheste sallanırız. Emniyet şeridini kendimizi uyanık sanarak ( aslında ahmakızdır ) sıkışıklıkta hemen kaçarız aradan topuklayarak. Ambulansın arkasına takıldık mı bizi kimse tutamaz emniyet şeridinde. Bunlar yüzünden acil işi olan insanlar hakkında yanlış düşünmek zorunda kalırız. Arabamızada eşi görülmemiş modifiye yapmayıda ayrı bir zevk bellemişizdir. Doğan görünümlü şahin hesaabı:)))

2. Yaya iken : Yaya iken de çok tehlikelidir yurdum insanı. Yolda yürürken yerlere tükürme içgüdümüz neredeyse full gelişmiştir. ( sakın yanlış anlaşılmasın sözüm kırosal erkeklere ).! Elimizdeki sigarayı daha bitmeden yere atmak suretiyle minibüse ya da dolmuşa hop! diye atlama huyumuz da müthiştir. O sigarayı atar yere sonra kim süpürürse süpürsün umurunda değildir. Yeter ki o gitcee yere ulaşabile. Gözleriyle karşıdan gelen bayana afedersiniz ö.üz gibi yiyecek gözüyle bakarız, sanki bizi kimse görmez. Bacımızla, eşimizle, kızımızla yolda yürümeye korkar olduk. Artık gündüz gözüyle bile insan kaçırıyorlar Allah muhafaza. . .

Cep telefonumuzu çalmadığı halde zırt pırt kayışımıza taktığımız cırtcırtlı kılıfından çıkarıp etrafa hava atarız. Kıro gibi ceptelefonumuzun mp3'ünü yolda görmemişce çaldırırız. Bir dükkanın önünden geçerken saçımız başımız nasıl diye o dükkanın camına bakarak kendimizi kontrol ederiz. Görenler de bizi vitrindeki ürüne bakar sanar. Elimizde çok güzel telefon varken bile daha üst model ceplere bakmaktan bıkmayız:))

Evde iken : Pazar Sabahı kalkarız sportif bir şekilde atlet-eşortman ( ama eşortman bak eşofman diil =P ) kombinasyonuyla sabah balkonumuzda nefes açarız. O kadar deli gibi sigara içtiğimiz halde kendimizi en sağlıklı insan hissederiz. Yoldan geçen bayan var ise hemen uyduları diker o koca işkembemizi içeri çekerek kendimize sportif insan süslemesine bırakırız ve çaktırmadan kesmeye başlarız en raconlusundan. Hatta daha da iğrençleşmek istersek balkondan aşağıya da çöp atabiliriz, sofrabezi silkeriz. Daha çok artırabiliriz çeşitlerimizi. Eğer diğer çeşitlerimizi görmek isterseniz içeri geçebilirsiniz yukarıda aile salonumuz var :)))

Bunlar yurdum insanının dışarıya kendini göstermesini kolaylaştırmak üzere hazırlanmış detaylar. Bunlar resmen hayalürünü değildir tamamen gerçektir. Bunlardan küçük çocuklarımızı uzak tutalım ki onlarda böyle olmasınlar. Onlara güzel bir gelecek hazırlayalım...

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..