Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '15

 
Kategori
Deneme
 

Birine inanmanın şifresi/Söylenen ve yapılan şey hemen olmaz, kolay olmaz, mutlaka olmaz

Birine inanmanın şifresi/Söylenen ve yapılan şey hemen olmaz, kolay olmaz, mutlaka olmaz
 

Hepimiz yaşam ilişkileri nedeniyle insanlarla karşılaşmak ve onlara güvenmek durumundayız; yani birine inanma kararsızlığında kalabiliriz. Ve kişiler ağzımızdan girip burnumuzdan çıkar bizi ikna eder, kandırır, güvenilir olduklarına inandırırlar.

Bu konuda kişilere gücümüz yetmez; çünkü hepsi de cambazdırlar, onlara mutlaka kanarız. Yine de elimizde güvenilir olup olmadıklarını anlayabileceğimiz bir şifre var. Bu konuda da artık uyandılar ama köprüden geçmek zorundalar ve biz de köprünün kaç metre olduğunu bilirsek…

Bizi bilmediğimiz konuda kandırsınlar, yapacak bir şey yok zaten; bildiğimiz konuda kandırılmak sorun. Bir şeyin hemen olması, kolay olması, mutlaka olması zaten bizi kandırmak için kullanacakları argümanlar. Biz o şeyin normalde ne kadar zamanda yapılabileceğini bilirsek kandırılmayız. Eşek sırtında bildiğimiz bir köye atıyorum bir saatte gittiklerini söylediler. Ama biz daha önce aynı yere eşek sırtında üç saatte gitmişsek kişinin yalanını yakalarız.

Keza her şeyi belli bir kolaylığı zorluğu vardır. Bildiğimiz bir konuysa bizi aldatmaya çalışanın hiç şansı olamaz. Zaten kişiyi buralardan yakalarız. Değilse konuşma biçimi, hareketleri, açık verip gaf yapmaları falan olamaz; çünkü hayat tiyatrocularla dolu. Yılan oynatmanın kolay olduğunu söyleyen ama yılan uzmanı olmayan kişinin söylediklerine inanır mısınız? Çoğu kimse yılanlara yaklaşamaz bile. Yılan oynatmak bu işin uzmanı olmayan kimseler için kolay mı? Ama adam (yılan uzmanı değil, sanki daha önce yapmış gibi) kolay olduğunu söylüyor. Çoğu insan yılana yaklaşamaz bile.

Zor demez imkânsız demez kesinlikle olacağını söyler. Hayatta “kesinlikle” diye bir şey yoktur. Bir şey olabilecekse olur. Olabileceğine aklınızın yatması gerekir. Ortalık her şeyi halleden insanlarla doludur. “Türkiye uzay aracı yapacak” Bugünkü koşullarda yapabilir mi?

Kişiler doğru söyleyerek de yalan söylerler. Bu da bir kandırma biçimidir.  Bir şeyin hemen olmayacağını, kolay olmayacağını ve mutlaka olmayacağını söyleyerek ve her türlü bilgiyi doğru vererek bizi kandırabilirler. Bu durumda da niyetlerini bilmeyiz. Oradan yakalarlar bizi.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..