Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Birkaç Mehmet’in öyküsü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP’nin TBMM’nin toplanmasına yönelik çalışmaları için “PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet’i şehit etti diye, her gün PKK’nın Türkiye’nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz” sözleriyle eleştirdi. MHP ve CHP Çelik’i topa tuttu. CHP Grup Başkanvekili İnce, AK Partili Hüseyin Çelik’e “Kaç Mehmet şehit olursa Meclis’i toplarsınız?” derken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ak Parti’li Çelik’in sözlerine sert tepki göstererek, “Şehitliğin anlamını bilmeyen, şehitlerin kıymetini, Mehmetlerin kıymetini bilmeyen bu zihniyettir” dedi.

ÇELİK GERÇEĞİ SÖYLEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Türkiye’nin terör belasından yaşadığı gerçeği anlattı. Kimse kusura bakmasın bir takım medya sayesinde gündeme örgüt geliyor. 30 yıldır Türkiye terörle yatıyor terörle kalkıyor. Örgüt para verse bu kadar propaganda yapamaz. Ana haberde örgüt medyamız sayesinde evimize kadar gelip saldırılarını yapıp gidiyor. Bir gazeteci neye hizmet ettiğini bilmeli.

MEHMETÇİK

Siyasetçi kelimelerle kendini anlatır. Kullandığı kelimeler, kurduğu cümlelere dikkat edecek. ’’birkaç Mehmet’i şehit etti diye’’ ibaresi ağzınızdan çıkana kadar size ait, ondan sonra kamuoyuna mal olur. İktidar partisinin sözcüsü böyle bir üslup kullanamaz. Bizim askerimiz ana kuzusudur. Masumdur Anadolu çocuğudur. Mehmet Kelimesi nerden geliyor? Mehmetçik tabiri, ilk defa Medine Muhâfızı Ömer Fahreddin Paşa tarafından kullanılmıştı. Türk askerinin Resulullah Efendimize nisbetini ifâde eden bu güzel isim, o günden bugüne halkımız ve ordu tarafından yürekten benimsenerek kullanılagelmiştir. Ve insanlar kullandıkları kelimelere dikkat edecekler.

 

Birkaç MEHMET’in öyküsü

En önde yürüdü birinci Mehmet

Ardında ikinci, üçüncü..

Birkaç Mehmetçik…

Şehadet vakti geldi

En önde atıldı biri, ikisi, üçü

İlk sırada yerini aldı hepsi

Bir an önce en sevgiliye kavuşmak için

Bu da birkaç MEHMET’in öyküsü

 

GÜNGÖR YAVUZASLAN

 
Toplam blog
: 16
: 400
Kayıt tarihi
: 27.06.12
 
 

1974 tarihinde Bartın’da dünyaya gelen Güngör Yavuzaslan ilk ve orta öğrenimini Bartın’da tamamla..