Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Birliğin gücü

Birliğin gücü
 

Bir bayrağa sarılmışız ki...


Bir bayrağa sarılmışız ki...

İki cihan bir olsa ayıramaz bizi

Seçimler iyice yaklaştı. Rekabet arttı. İnsanlar son zamanların vermiş olduğu stresle kümelendiler. Farkında olmadan gruplaştılar. Çok garipsememek gerek. Seçimdir geçer. Seçimler bir yarıştır, herkes ipi göğüslemek ister.

Fakat seçimler uğruna milli birlik ve beraberliğimizi heba etmemeliyiz. Bu tür durumlar ülkemizi dış tehditlere karşı zayıf düşürmektedir. Çakalların dişlerini gösterme zamanıdır. Unutmayın ormanın kralı aslandır. Fakat aslanın  güçsüz ve zayıf bir anında çakallar dişlerini gösterir ve aslanı al aşağı ederler.

İşte bizler bu zayıflığa izin vermemeliyiz. Aramızdaki bağı ne kadar sıkı tutarsak bizleri birbirimizden koparamazlar. Tıpkı İstiklal mücadelesinde olduğu gibi. Türkiye bir ailedir. Ailede her fert farklı düşünebilir. Farklı yaşam tarzını benimseyebilir. Ama aile fertlerinden biri yere düştüğünde elinden tutar kaldırır ve tekrar sarılırız.

Bizim şimdi yapmamız gereken budur. Milli mücadele ruhunu yeniden canlandırarak dışarıya karşı dik durmalıyız. Kararlı olmalıyız. İç meseleler bizim kendi içimizde halledeceğimiz konulardır. Bunu kardeşçe el ele vererek halledebiliriz. Azim çok önemlidir.

Rusya bir hamleyle Kırımı aldı. Uluslar ne kadar tepki gösterse de Rusya dik duruşla üstesinden geldi. Biz demiyoruz ki savaşalım. Hayır güvenliğimiz için, canlarımız için, kışkırtıcı terör gruplarına karşı durmak için, uluslararası haklarımız için ne ise onu yapmamız gerekiyor. Bu da tek başına yapılmaz.

Dünya küresel bir ekonomiye dönüyor. Dünyayı ülkeler değil uluslararası kurum ve kuruluşlar yönetiyor. Bunlar aramızda. Ekonomiyi, kitleleri yönlendirerek ülkelere şekil veriyorlar. Sosyal paylaşım siteleri, büyük ekonomiye sahip şirketler etkinliğini kullanarak insanlarımızı yönlendirmeye çalışmaktadır.

Milli Ruh yeniden canlanmalı özümüze dönmeliyiz. Gençliğimiz heba olmakta değerlerimizden uzaklaşmaktadır. Özümüze ait değerler kelimelerde kalmakta ağızlarda sakız olmaktadır. Cevherin etrafını kara bir madenle kaplamışlardır. Bu madeni kırmamız gerekmektedir.

Silkelenme zamanıdır. Biz birbirimize yeteriz. Bizler medeniyete ışık olmuş bir milletiz. Azim ve kararlılıkla yeniden Büyük Türkiye için. Artık silkelen ve kendine gel. Ellerimizi tekrar birleştirelim. Dosta düşmana biz buradayız, dimdik ayaktayız diye haykıralım.  

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..