Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Birlik beraberlik içinde bilgili toplum olmak zorundayız

Birlik beraberlik içinde bilgili toplum olmak zorundayız
 

B.B.T.M.


Sağlıklı bir gelecek için sağlıklı bir toplum olmalıyız. Her alanda sosyal barış, adaletli olmamız, yarınlarımızın aydınlığı için şarttır. Her alanda eğitimli, donanımlı, tecrübeli, deneyimli olmamız gerekir. Genelde biz neden böyleyiz, bilir misiniz? Çünkü biz çok bilip az bilenlerdeniz. Okuma, araştırma alışkanlıklarımız çok az ve yetersiz. Kulaktan dolma bilgilerle doğru sonuçlara ulaşamasınız. Günümüzün dünyasında her alanda bilgili toplum olmak zorundayız.

Yaşarken her konuda rekabet içindeyiz ve bu rekabet ortamında başarısız olduğumuz takdirde egemenliğimiz başkalarının eline geçer. Bizler bu şartlar altında dış sermaye güç sahiplerinin kölesi oluruz. Bu duruma gelmemek için yoğun bir çaba ile her alanda bilgi toplumu ve rekabetçi üstünlükler sağlamalıyız. Günümüz koşullarına göre doğru kararlar almak, başarılı olmak için ortak akıl birliğini oluşturmak gerekir. Uluslar arası alanlarda başarılı olmamız, kesinlikle şarttır ve bu alanlarda milli birlik beraberlik içinde bilge toplumu olmalıyız. Hiçbir görüş, düşünce bizleri bu konuda ayrımcılığa düşürmemelidir. Devlet varsa millet de vardır. Devlet millet el ele olmalıyız. Ancak bu şekil başarılara imza atmış oluruz. Muhalefet anlayışlarının kırıcı değil yapıcı olması gerekir. Yasalar milli birlik beraberlik anlayışı içinde yapılmalı ve toplumdan her kesimi kapsayacak bilgeli, konusuna göre, en doğru tecrübeli kişilerce yapılarak, her kesim tarafından benimsenecektir. Bu coğrafyaya göre en güvenli, en doğru yasaların hayata geçirilerek, toplumsal ilişkilerin düzene girmesi, birlik beraberlik anlayışlarının tekrar yeniden hayata geçirilmesi son derece önemlidir.

Ekonomik gelişmemiz açısından toplum olarak birlik beraberlik anlayışı aşılanarak ve üretimde kaliteye yönelerek, yerli malı kullanmalıyız. İlk tercihimiz yerli malı olmalıdır. Ülkemizin bu nüfus potansiyeli ile her alanda milli birlik beraberlik sağladığı takdirde aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Yeter ki bu bilinci topluma aşılayalım. Unutulmamalıdır ki, başarılar milli birlik beraberlikler içinde gizlidirler.

Devlet gücünü milli birlik ve beraberlikle sağlar. Bu birlik beraberlikler hem iç hem de dış politikalarda gereklidir. Önce devletin varlığı için bir olmamız gerekir. Devlet olmadan millet olamaz, millet olmadan da devlet olamaz. Bu birlik beraberlikler ülkemiz içinde de güvenlik sağlar. Ülkemiz içinde sağladığı huzur ve güvenlik, ahlaki ve manevi değerleri de güçlendirir. Ülkemiz için, yıkıcı, bölücü, terör olaylarına karşı tam bir mücadele potansiyelini temin eder. Türk milletini ırk, mezhep ve sınıf kavgalarıyla bölmeğe kalkışacak olanlara karşı en sağlam savunma aracı, milli birlik ve beraberliktir. Dış ve iç düşmanlara karşı en etkili mücadele, milli birlik ve beraberliktir. Ülkemiz için, günümüz koşulları içinde ve yaşadığımız coğrafyada daha güzel birlik beraberlik anlayışının ve her kesimin daha da mutlu olacağı, uzlaştırıcı bir üslupla daha ileriye taşıyacak bir reform ve kalkınma sürecinin başlatılmasını umuyor ve diliyorum.

 
Toplam blog
: 10
: 250
Kayıt tarihi
: 02.12.06
 
 

1967 Artvin-şavşat-Balıklı döğümlüyüm. İstanbulda Gümrük müşavirliği faaliyetiyle iş hayatıma dev..