Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '16

 
Kategori
Deneme
 

Birlik beraberlik..

Evet, insanlar tercihlerini yaşar. Ama bir de kişiye özgü olmayan, sözsüz kurallar (normlar) vardır. Ahlak gibi...

Ahlaksa çok önemlidir. En basit görünen davranışlarımızdan, çok önemli sonuçlar (etkiler) meydana gelir.

Mutsuzluktan söz ederken, ahlakımzı gözden geçirmeliiyiz. Toplumda kabul görmek için mi ahlaklıyı oynuyoruz? Ya da sadece kendimize göre bir ahlak anlayışımız mı var?

Ahlakın en temel dayanağı vicdandır. Vicdan temelli ahlakla yaşadığımızda; mutlu bireyler olarak mutlu bir toplum olabiliriz, ancak! Acılarımızı hissederek, paylaşarak azaltır, sevinçlerimizi çoğaltabiliriz. ''Birlik beraberlik'' böyle inşa edilebilir. Öfke, nefret, kin, ötekileştirme söylemleriyle paramparça olunması kaçınılmazdır! Ve de yalnızlaşılır!  Yalnız, mutsuz, umutsuz insanlar sevgiyle bakamaz. Bu da toplumsal travmalara yol açar. Kötü niyetli bir takım insanlar; baskıyla, zulümle, öfkeyle, kötülüklerle toplumları yönetirler. Tek tek itiraz sesleri etkili olamaz. Kimse kimseye güvenmezse ''Birlik beraberlik olmaz''! 

 Ahlakı içselleştirdiğimizde, savunma mekanizmalarına ihtiyaç duymaz, bahaneler üretmeyiz!  Şu şişkin egolarımızı söndürmeliyiz!  Birbirimizi görelim, duyalım, dinleyelim....

Önce; bireysel olarak doğru olmalıyız ki, yansıyıp çoğalalım..... Yoksa; hep şikayet eden, çözüm üretemeyen, kim vurduya giden, acılarımızla başbaşa, seviçlerimizden utanan mutsuz, umutsuz, yapayalnız yaşamaya mahkum olacağız!

 
Toplam blog
: 8
: 130
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Üniversite mezunu.. Ama hayatı daha çok kitaplardan öğrenen... Müzik vazgeçilmezlerimden.. Türden..