Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Siyaset
 

Birlik içinde kalın...

Birlik içinde kalın...
 

Devrik lider Saddam sabah saat 05'te idam edildi. Dünya'da değişik kesimlerden değişik tepkiler geldi. AB idama tepki gösterirken, ilk defa Amerika ve İran aynı olumlu tepkiyi gösterdiler. Saddam asıldı, sorunlar bitti, Irak'a demokrasi mi gelecek? Hayır asla, şimdi daha fazla kan akacak, nitekim ilk tepkide, intihar saldırısında otuz kişi öldü. Irak'ta katliamsız herhangi bir gün yok.

ABD şimdi ne yapacak; koskoca bir hiç, hiç birşey yapamayacak, katliamlar, ölüm Irak'ta kol geziyor, gezmeye devam edecek. Ne için? ABD Ortadoğu projesi dahilinde Irak petrollerini denetim altında tutması için, onun için insanların ölümü pek önemli değil, savaşın gerçek yüzünü ABD askerlerin çektiği görüntüleri internette yayınlamaya başladığında askerlerin aileleri gördükçe nasıl bir kaosun içine itildiklerini görmüş oluyorlar.

Saddam'ın sonu idam olmalıydı! Yaptığı katliamları kimse unutmadı. Rejim karşıtlarını toplu mezarlara gömdürdüğünü, oğullarının yaptığı işkenceleri, Halepçe'deki zehirli gazlarla yaptığı ve hafızalarımızdan silinmeyen, yaşlı dede ve kuçağındaki torununun, üstüne kapanarak birlikte öldüğü sahne unutulmadı.

Yinede idam edilerek Irak'ın sürükleneceği iç savaş yerine, asmayarak belki daha iyi bir sonuç elde edilebilirdi. Şimdi böyle bir şansta kalmadı. Sünnilerle Şiiler arasında artık resmen bir iç savaş başlamış oldu. İşgal güçlerinin askerlerininde vereceği kayıplar daha da artacaktır.

Komşumuz Irak göz göre göre bitirilmek ve etnik bir parçalanmaya doğru dönülmez bir yola sokulmak istenmektedir. Kuzeyde kurulmak istenen Kürt Devleti, Şiiler ve Sünniler arasına sokulan nifak tohumları ileride bizimde başımızı ağıratacak gibi.

Özellikle KERKÜK'te Kürt'lerin sahneye koyduğu oyun, tehlikeli bir boyuta geldi. Bunu da enson açıklanan MİT raporunda görmekteyiz. Yapılacak referandumla, planlı bir şekilde yerleştirilen Kürt'lerle Kerkük'ü Türkmen halkının elinden alınmak istenmektedir. Bu da Türkiye'nin başını ağıratacağa benzemektedir. Çünkü Kürt'ler referandumun kesinlikle yapılacağını belirtmektedir.

Sonuçta ABD'nin Saddam'ı asarak yaptığı bu hareketin sonuçlarını Irak halkıyla birlikte ağır ödeyeceğidir.

Yarın Kurban Bayramı ve akşamı Yeni Yıl, tüm dileklerimiz, Dünya'da savaşların olmaması, insanların, çocukların ölmemesi, açlıkların ve açgözlülerin yok olması dileğiyle..

Çünkü bu Dünya hepimize yeter...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..