Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Birlik Olma Zamanı

Birlik Olma Zamanı
 

Her zaman olduğu gibi bugünlerde de  ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynanmak istenmektedir. Milletimiz bu badireleri her zaman olduğu gibi birlik içinde aşacaktır. Türk milleti tarihte birlik ve baraberlik ruhuyla çok önemli başarılar elde etmiştir. Ülkemizde çeşitli etnik yapılar olmasına rağmen tek vucüd olarak varlığımızı sürdüre gelmişizdir.

Son aylarda PKK terörü aldı başını gidiyor. PKK deyneksiz köyde dolaştığını zannediyor. Herkes şunu iyi bilsin ki milletimiz topyekün bölücülerin ve vatan hainlerinin karşısındadır.

Birlik ve beraberliğimizden ,kardeşliğimizden, hoşgörüşlü oluşumuzdan, demokratik yapımızdan, toplumsal barışımızdan rahatsız olan menfaatçiler iç ve dış güçler herzaman olduğu gibi şimdide iş başındalar. Çok uyanık olmalıyız. Bütün bu güçler karşısında birlik ve beraberliğimizi koruyarak  terör belasının üstesinden gelmeliyiz.  Milletimizin birlik ve beraberliğini zedelemek ve yok etmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz.  Hangi kökenden olursa olsun vatandaşlarımızın hepsini kucaklayacağız. Vatanımızda herkes güven içinde yaşayacaktır.  Ülkemiz olan Türkiye Cumhuriyeti  huzur ve güvenin merkezi, kardeşlik ve sevginin kaynağı dır. Ülkemiz tüm dünya için örnektir.

Millet olarak bizi farklı kılan değerlerimize sımsıkı sarılmalıyız. Tahriklere kapılmadan ve birbirimize düşmeden  birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bu konuda Yüce Allah kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır:

    “ Hep birlikte Allah’ın ipine (İslam’a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın...” (Al-i İmran suresi, 103.ayet)

   “ Ey iman edenler! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin. Çünkü  o apaçık düşmanınızdır” (Bakara Suresi, 208.ayet)

Sevgili peygamberimiz Hz.Muhammed (a.s.) şöyle buyurmuştur:

“Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah’ın kulları kardeş olun... (Buhari,Edeb,57)

Birlikteliğimizi pekiştirmek,terör pisliğinden kurtulmak için bazı önerilerimi şu şekilde sıralamak istiyorum.

1-Bizi biz yapan ortak değerlerimize daha fazla bağlanmalıyız.

2-Yüce dinimiz olan İslam  dininin kurallarını bilinçli olarak uygulamalıyız.

3-Milletimizin birlik ve beraberliğinin temelinde İslam kardeşliğinin olduğunu unutmamalıyız.

4-Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın hepsinin  eşit haklara sahip olduğunu bilmeliyiz.Uygulamalarda buna dikkat etmeliyiz.

5-Devletimiz tüm gücüyle terörü bitirmek için uğraşırken, biz de millet olarak askerimiz ve polisimizin yanında olmalıyız. Unutmamalıyız ki güvenlik güçlerimiz bağımsızlığımız, birliğimiz ve varlığımız için canlarını ortaya koymaktadır. Ve bunun  için şehit olmaktadırlar.

6-Bölücü ve Terör örgütlerine katılanlar, örgüt faaliyetlerinde yer alanlar, kamu düzenini bozmaya çalışanlar, halka ve kamu malına zarar verenler cezalandırılmalı ve asla affedilmemeli.

7-Terörüst, bölücü ve kamu düzenini  bozmak isteyenlerle vatandaşlar bir birine karıştırılmamalı. Normal vatandaşlar  korunmalı .

8-Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın ırkı ve kökeni  ne olursa olsun ; düşünce ,inanç, kanaat ve mezhebi farklı da olsa  hepsi  bir ve beraber olduğumuz  miilletimizin bir ferdidir. Hepsiyle aynı şartlarda yaşadığımızı  ve aynı değerler etrafında birleştiğimizi unutmamalıyız.

9-Hep beraber ülkemizin birlik ve beraberliği için, ileri ve müreffeh bir ülke için el  ele yürek yüreğe vererek  samimi olarak çalışmalıyız...

10-Biz bu vatan üzerinde yüz yıllardır bir ve beraber yaşadık; bundan sonrada yüz yıllarca hatta bin yıllarca beraber yaşayacağız...

Bizi hiç kimse bu kutsal yoldan ayıramaz...

 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..