Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '07

 
Kategori
Blog
 

Birlik olmak

Birlik olmak
 

Demokratik ülkelerde sivil toplum örgütlerinin yeri çok önemlidir. Bu örgütler kamuoyu oluşmasında ve halkın bilincinin gelişmesinde önderlik yaparlar. Toplum bilincinin farkındalığına varan halk da ülke yönetiminde yönlendirici roller oynar.

İngiltere'de hükümet suya zam yapacağı zaman bunu zam yapmadan 6 ay evvel, kamuoyuna duyurur ve bu konuda halkın tepkisini izler. Halkın tepkisine göre zam kararını tekrar gözden geçirir.

İsveç'de et fiyatlarına aşırı bir zam yapıldığı zaman, halk birlikte hareket ederek, et almama kararı alır. Ve bir zaman sonra et fiyatları önceki fiyatların altına düşer.

Yukarıdaki örnekler, toplum bilincinin oluştuğu toplumlarda sık sık görülür.

Blog yazarlarımızdan Sayın Yasemin Güner 19.02.07 tarihli yazısında blog yazarlarının önderlik ederek, küreselleşme konusuyla ilgili olarak ağaç dikme kampanyasına ilgi göstermemizi yazmış ve bu konuda çok olumlu tepkiler almıştı. Umarım bu atılım biran önce hayata geçirilir.

Yine Blog yazarlarımızdan Sayın Aydın Tiryaki 25.02.07 tarihli yazısında herhangi bir güncel konunun aynı zaman diliminde blog yazarları tarafından yorumlanmasını önermişti.

Bütün bu yazılar şu anda 1283 adede ulaşan blog yazarlarının kamuoyu oluşmasında önderlik yapması konusunda bir adım olarak düşünülebilir. Blog yazarları olarak şu anda belki bir dernek veya sivil toplum örgütü kuramayız ama, halkın yararına olduğuna inanmadığımız konularla, belli görevlere gelmesini istemediğimiz kişilere karşı aynı anda tepkimizi gösterecek yazılar yazabiliriz.

Artık bizler de yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü güç olan basının birer parçası değilmiyiz?

Onun için bizler de birlik olup, ilk adımı beraberce atalım.

Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..