Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Birlikte yaşamak. Benzeşmek birbirine, sevgili

Birlikte yaşamak. Benzeşmek birbirine, sevgili
 

Hayat aşık olduğunuzda tuhaflaşır. Birlikte yaşamak isteği vardır hep içinizde. Birlikte yaşamanın zorlukları vardır. Kolay değildir zamanın çoğunu bir arada geçirmek.

Alışkanlıklar vardır iki taraf içinde. Gidilen mekanlar farklıdır, okunan gazeteler, yemek kültürü...

Her şeye rağmen birliktre olma isteği varsa içinizde. Zaman içinde alışkanlıklarınız değişmeye başlar. Sevgilinizin alışkanlıklarıda değişir. O biraz siz olmak isterken siz de o olmaya çalışırsınız. Bazen yaptıklarınızı aklınız almaz, ben ne yapıyorum diye sorduğunuz olur.

Önceleri direnirsiniz tabiki. Ben böyleyim, ben şöyleyim, gelemem kızım ben bu işlere...

Hiç bir şey değişmez tabiki. Kadın aşıksa eğer size; bunların hepsi halledilebilir onun için. Zaman içinde sabırla üstesinden gelir her sorunun. Her şeyinizi inceler, didik didik eder ve sonunda sır diyebileceğiniz bir şey kalmadığını farkedersiniz. Geri klmak yok der siz de aynını yaparsınız sevgilinize. Sonuç değişmez tabiki siz de onun sırlarını dökersiniz ortalığa.

Saklayacak bir şeyiniz kalmamışsa eğer benzeşmeye başlarsınız. Birbirinizin kopyası olursunuz. Aynı düşünürsnünüz nerdeyse. Karıştırırsınız bazen emin olmak için sorarsınız; bu ilişkide erkek olan bendim değil mi? Çünkü o kadar rahattır ki sevgiliniz hesap dahi sorabilir size. Nerdeydin, ne yedin bu gün... Kızmazsınız. Kızamazsınız, aşık olmuşsunuzdur. Cevap verirsiniz sadece. Kavgalar azalmaya başlarken bir yandan durulduğunuzu hissedersiniz. Ancak tehlikelidir aşk için durgunluk. Başlarsınız kabuslar görmeye olmayacak şeyler üzerine. Sıkmaya başlarsınız sevgilinizi. Anlarsınız ki biraz daha zamana ihtiyacınız olduğunu birlikte yaşamak için.

Herşeye rağmen sevdiğini hissetmek güzel bir duygu ve bazen uyum için benzemek benzeşmek de gerekli sanırım.

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..