Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '16

 
Kategori
Dünya
 

Birlikte yaşamak da ne demek?

Birlikte yaşamak da ne demek?
 

Madem ki, yeni dünya düzeni ile birlikte ve teknolojik gelişmeler sonrasında "dünya küçüldü", hatta "dünya kalabalık büyük bir köy haline geldi" demeye başladık, o halde o köyde herkes hep birlikte beraberce yaşamak zorunda..

Din dil ırk ayrımı gözetmeksizin....

Bu bir.

İkincisi..

Amerika ve emperyal ülkeler, çıkarları doğrultusunda başta kendi örgütlemiş oldukları terör örgütleriyle birlikte yaşamak zorunda olduğunun altını kalın çizgilerle çizelim bi defa!

Madem, adeta üçüncü dünya savaşı diye nitelendirilen Ortadoğu'daki etnik ve mezhepler arası çatışmalar Ortadoğu coğrafyasını yeniden yapılandırılması için yaşanıyor (-ki, çatışmaları örgütleyen emperyal ülkelerdir), o halde sonuca varıldığı andan itibaren örgütler doğal süreçlerini tamamlayacaklardır diye düşünüyorum..

Demem şu dur:

Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) hayata geçirildiği andan itibaren gerek mezhepler arası çatışmalar gerekse sadece ve sadece Ortadoğu projesinin hayata geçirilmesi için taşeron olarak kullanılan terör örgütleri bir bir bitme noktasına getirilecektir. Tabiki Amerika tarafından sonlandırılacaktır.

Ortadoğu İslam ülkelerinde emperyal ülkelerin istekleri doğrultusunda devrim niteliğinde yönetimlerin değişmesi ve serbest piyasa ekonomisi uygulanmaya başlandığında amaca ulaşılmış sayılacak ve dünyanın yörüngesi daha farklı yöne doğru yönleneceği kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyorum..

Hatta büyük köy durumunda olan dünyada kapitalizmin hakimiyeti tek başına değil, taban tabana zıt sosyalizm ile birlikte hakimiyetini sürdüreceğini öngörüyorum.

Küba'da seksen sekiz yıl aradan sonra ilk defa kapitalizm sisteminin yavaş bir tempoda hayata geçmesi ile başlayan süreçten sonra dünyaya model olacağını düşünüyorum. Yani sosyalizm'in insan odaklı insana dair hak adalet ve özgürlükten yana tüm ayrıcalıkların kapitalizm içinde barınabilecek modele doğru gidecektir. (sosyalizm yönetimi değil, tek başına sosyalizm yönetimi denenmiş başarıya ulaşılamamıştır)

Üretime dayalı kapitalizm olmazsa olmazıdır dünyanın, zira tek başına kapitalizm kendi içinde doğasında var olan vahşi niteratürü yok edemediği sürece hayatın devam etmesi mümkün görünmüyor çünkü güdüsel olarak hep kar etmek hep kazanmak hatta sınırsız kazanmak dürtüsü insan yaşamını asla rahata erdiremeyeceğini bilim adamları söylüyor zaten. Marks'ın felsefesinde de yeralmaktadır.

Kapitalizm'in gücünü hiç bir güç tarafından engelleyemeyeceği de bir gerçek olarak kabül ettikten sonra tüm dünyadaki insanların daha da insan gibi yaşamaları için kapitalizm ile sosyalizm kardeş gibi yaşamak zorundadır. Elbette ki bu zorundalık dünyayı yöneten 20-30 dünya tüccarları isteyince doğacaktır.

Dünya önümüzdeki çeyrek yüzyıllardan sonra daha yaşanılır olacaktır.

Ortadoğu coğrafyası yeniden şekillendikten sonra silah üretimleri azalarak yerine teknolojik üretimlere ağırlık verileceğini düşünüyorum.

Silah tüccarları silah yerine teknoloji satacaktır ülkelere..

Dolayisiyle dünya üzerinde bulunan bütün ülke sınırları kendiliğinden ortadan kalkacak, sanayisi ile tarımıyla teknolojisiyle siyahı beyazıyla dinlisi dinsizi musevisi müslümanı hristiyanı hatta ineği kutsal sayanıyla büyük bir dünya köyünde birlikte beraberce kardeşce yaşayacaklar.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..