Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '19

     
    Kategori
    Bebek - Çocuk
     

    Birlikte yaşayamaz mıyız?

     Aynı evde bir bebek ve köpek ile birlikte yaşayamaz mıyız?

           Sizde aynı şeyimi düşünüyorsunuz yoksa tam tersine mi inanıyorsunuz. Ülkemizin ritüelidir. Çoğu aile aynı evde 4 ayaklı bir hayvan ile yaşamaya sıcak bakmaz özellikle köpeklerle beraber yaşamaya...

           Halbuki insanların en yakın dostu, bizi karşılık beklemeden seven ve koruyan onlardır. Yeri geldiğinde kendi canlarını bile hiçe sayarlar oysa ki ve tek istekleri yanımızda olmaktır, dizimizin dibinde dursunlar yeter onlara.

           Evinizde köpeğiniz varsa tanıdığınız ve tanımadığınız insanlardan birçok şehir efsanesi duyarsınız.Bu efsaneler hamile kalmanız ile daha da artar. 

           "Köpek ile bebek aynı evde olmaz." "Köpek nefesi bebeğe zarar verir" "Bizim komşunun çocuğunun ciğerine köpek tüyü kaçtı kanser oldu." vs vs akıl almaz ve doğruluğu bilimsel olarak ispatlanmamış birçok efsane hikaye birbirini kovalar.

           Biz köpek sahipleri için ise durum biraz daha farklıdır aslında.Onlar bizim için bir köpek değil 4 ayaklı bir evlattır. Evlat edindiğimiz çocuklarımızdır. (Aynı evde bir köpekle yaşamış ve bağlanmış insanlar beni bu konuda daha iyi anlayacaktır. Bu duygu başka türlü anlaşılmıyor,bende yaşamadan önce anlayamıyordum çünkü.)

           Bebekler doğdukları ortama uyum sağlayacak şekilde bağışıklık sistemini geliştirirler ve köpeklerle yaşayan bebeklerin bağışıklık sistemi diğer bebeklere göre daha güçlüdür.( Bilimsel olarak kanıtlanmış :)  ) Bağışıklık sistemleri dışında duygusal ve ruhsal gelişimleri ise tartışmasız çok daha etkili. Paylaşmayı daha çabuk öğrendikleri gibi daha uyumlu ve sevgi yumağı oluyorlar. Sokakta gördükleri canlara da aynı şekilde davranıyorlar arkadaşlarına da. Sorumluluk sahibi bireylere dönüşüyorlar.

           Evet zorlukları var, ama ne kolay ki bu hayatta. Hiç büyümeyen 4 ayaklı evladınız var, bir de belli bir yaşa kadar size bağımlı ve sizin öğretmenliğinize ihtiyacı olan bir bebeğiniz daha. Yani bir değil sorumlulukları biraz farklı 2 bebeğiniz oluyor . Evinize bir misafir geldiğinde ikisi de önce onunla ilgilenilsin istiyor , ikisi de hünerlerini gösterip şımarıklıklarını yapıyor. İki kardeş nasılsa aynı şekilde birbirlerini hem kıskanıp hem de bir o kadar çok seviyorlar. Birbirlerini kıskandıklarından fazla birbirlerine bağlı oluyorlar. İki kardeşte yaşadığınız tüm içten sıcak duyguları bir bebek ve bir köpeğin kardeşliğinde de yaşıyorsunuz.

          Bir bebek ile köpek aynı evde yaşar çok da güzel yaşar :) Benim iki çocuğum var biri kendi canımdan kanımdan olan kızım diğeri ise 4 ayaklı kızım.İnanın onların birbirlerine olan sevgileri uyumları ve hissettirdikleri her şeye değer. Bakarsınız bir sonraki yazımda onları anlatırım size :)

          SEVGIYLE KALIN ;)

     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 181
    Kayıt tarihi
    : 20.12.19
     
     

    Hayata ve hayatıma dair herşey ile ben burdayım :) DÜNYAMA HOŞGELDİNİZ :) Eski deneyimli bir bank..