Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Birlikteliklerde yaşama alanları

Birlikteliklerde yaşama alanları
 

Tabiatta bile kuşların, balıkların, börtünün böceğin yaşam alanları var. Siz hiç gördünüz mü sığ denizde veya karada balina. Çünkü onun yaşam alanı okyanuslar derin sulardır.

Birlikteliklerde her insanın kendine ait yaşama alanının ve ortak yaşama alanlarının olması gerekiyor. Çünkü bu şekilde düşünülürse insanların birlikte ama sorumlulukları çerçevesinde özgür hissetmeleri sağlanır..

Kimse kimsenin üzerinde baskı hissi duymaz. Eziliyorum, bunalıyorum şeklinde kısır döngüye girmez. Bu anlayışla yürüyen birlikteliklerin daha uzun soluklu oldugunu ve olacağını düşünüyorum. Düşünmüyorum kesinlikle bu böyle..

Bu düzeni bu şekilde kabul etmeyen tabiki çok insan vardır. Birlikteliklerde nasıl olur bireyin kendine ait yaşam alanı diyen de çıkabilir. Herşeyi birlikte yaşamak için biraradayız diyebilirler.

Ama yanlış. Bir süre sonra her iki tarafı da sıkar bu durum. Huzursuzluk, bıkkınlık, kopmalar, uzaklaşmalar boy göstermeye başlar. Birlikte yaşanacaklar, yapılacaklar farklıdır, bireyin tek başına yapacakları farklıdır.

Bu durumu anlamak istemeyenlere açıkca anlatmak için;

Yere şimdi üç gazete kagıdı serelim. ikisini biraz aralıklarla yanyana, diğerini biraz aşağıya ortalayacak şekilde serelim. İlk kağıdın üzerine bayan çıksın. Bu bayanın yaşam alanıdır. yanında duran diğer gazete kağıdının üzerine erkek çıksın. Bu da erkeğin yaşam alanıdır. Ortada duran gazete kagıdına da birlikte çıksınlar.. Bu da ortak yaşam alanlarıdır..

Her birey bu yaşam alanlarına saygı sevgi ve anlayış gösterdikleri sürece, keyifli ve uzun soluklu bir birliktelik kaçınılmaz olur.

Öbür türlü sürekli dipdibe olup huzursuz yaşmak mı, yoksa bu şekilde herkesin yaşam alanının olmasını kabul edip saygı gösterip mutlu ve huzurlu yaşamak mı tercih edilir...

Karar sizin.

Sevgi ve huzurla kalın.

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..