Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '07

 
Kategori
Felsefe
 

Birlikve dirlik (1)

Birlikve dirlik (1)
 

Bugünlerde seçimlerle ilgili haberler hız kazandı. Dahada artarak sürecek. Toplumu birlik adına ayrılıklara sürükleme adına ne varsa yapılmaya başlandı, artarakda devam edecek. Yapılmak isteden dikensiz bir gül bahçesi.

Dikensiz gül bahceleri ne kadarda sevimsizdir bilirmisiniz? Bilmesine herkes bildiğini söylerde benim bu konuda ne düşündüğüm kimin umrunda? Burda yapılan ben ve öteki, biz ve ötekiler. Neden birlik ve bareberlik içinde olmayı düşünmeyiz. Zira kimse kendi halimize bırakmaz da ondan. Gerçekten bu ülkenin dikensiz gül bahcesi olmasını istermisiniz? . İlk bakışta çoğunluğumuzun cevabı evet olacaktır. Oysa ben bunu asla istemem. Zira doğa hiçbirşeyi tek ve yalnız yaratmamıştır. Yalnızlık ve teklik Allah'a mahsustur.

Bir orman düşünün. Dikensiz (nasıl olursa) gül bahcesi. Bülbüller güle seranatta. Bir orman düşünün. Düşüne bildiğiniz her tür bitki örtüsü ve hertür canlının yaşadığı bir orman. Kurt ceylan'ı yer doğayı kirletir, akbaba lar leş kalıntılarını temizler, çöpcülere taş çıkartasına. Köstebek bir çiftci edası ile toprağı işler. Kurbağa sivrisine avında, yılan onu avlamanın telaşında. Doğanın orkestrası bir uyum içinde. Armutla alıç yan yana, köknar ve çınar sarmaşıklarla koyun koyuna. Çalılıklardan boynunu uzatmış gül, sanki bülbüle gel der. Herşey uyum içinde herşey birlik ve dirlik içinde. Hep birlik te kardeş cesine.

Alevi ileri gelenleri solda birlik istiyor, Tarikat şeyhleri sağda. İslam adına madımak'ta insan yakıyor, birileri. Türklük adına insan katlediyor ülkemde. Kürtlük adına çocuklar katlediliyor. Tüm bunlar dikensiz gül bahcesi yaratmak adına. İstemem kalsın. Dikensiz gül bahcesi onların olsun. Ben ülkemde yılanı, çıyanı ile kurdu, akbabası ile sedir' i ladın'i ile tüm farklılıkları ile hür ve kardeşcesine birlik ve dirlik içinde düşünenlerin çoğalmasını istiyorum.

Sahi çokmu zor istediklerim?

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..